Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 8 apr 2019

Deze musea maken kans op de Museumprijs van 2019

Drie musea zijn in de running om museum van het jaar te worden. Het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Stedelijk Museum Schiedam en het Museum Rotterdam zijn de genomineerden voor de BankGiro Loterij Museumprijs van 2019, zo is op de eerste dag van de Nationale Museumweek bekendgemaakt. De winnaar, gekozen door het publiek, krijgt 100.000 euro om te spenderen aan een plan voor het museum.

Bezoekers, fans en anderen kunnen tot en met 8 mei via internet stemmen en op 17 mei wordt bekendgemaakt wie de grote winnaar is. De genomineerde musea zijn door een vakjury samengesteld. Het Van Abbenmuseum kwam erbij door een plek te worden ‘waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht achtergrond, levensbeschouwing, gezondheid, leeftijd of gender’.

Ontmoetingsplek

Het Stedelijk Museum Schiedam denkt aan een stadsplein als ontmoetingsplek, dat ‘net zo gastvrij en verrassend als het museum’ is. Het Museum Rotterdam heeft de droom om een Stadsmakers-lab voor kinderen te beginnen: „Samenwerken aan een betere stad door een open en zeer toegankelijk museum te zijn voor alle Rotterdammers.”

Vorig jaar kwam het Maritiem Museum Rotterdam als grote winnaar uit de bus nadat 113.570 mensen hadden gestemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze musea maken kans op de Museumprijs van 2019
Sluiten