Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 24 apr 2019 / 13:59 uur

Bevestigd: Gökmen T. mishandelde gevangenispersoneel

Gökmen T. heeft toen hij hiervoor al in voorlopige hechtenis in een penitentiaire inrichting zat een gevangenisbewaarder mishandeld. Dit was eerder al gemeld door Peter R. de Vries, maar het nieuws is nog ook bevestigd door minister Ferdinand Grapperhaus.

Het incident vond nog geen maand voordat hij de aanslag pleegde in een tram in Utrecht plaats, zo blijkt uit de verklaring van Grapperhaus in een verklaring aan de Tweede Kamer. „Op 25 februari 2019 heeft een geweldsincident plaatsgevonden in de penitentiaire inrichting waar T. op dat moment in voorlopige hechtenis zat. Mij is bevestigd dat T. zich die dag agressief heeft gedragen richting een medewerker."

Disciplinaire straf

„Agressie tegen personeel wordt nimmer getolereerd", benadrukt Grapperhaus. „Direct na het incident volgde daarom een disciplinaire straf tegen T.. Ook is, zoals gebruikelijk bij een vermeend strafbaar feit, na melding bij de politie, aangifte gedaan. Dit betreft een lopende zaak waarover ik in het belang van het onderzoek geen verdere uitlatingen kan doen."

T. zit momenteel vast op verdenking van het plegen van een aanslag in Utrecht op 18 maart, hierbij kwamen vier mensen om. Hij moet op 1 juli voor het eerst voor de rechtbank verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bevestigd: Gökmen T. mishandelde gevangenispersoneel
Sluiten