Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 apr 2019 / 13:55 uur

Bouwvakkers negeerden rookverbod Notre-Dame

Bouwvakkers die de Notre-Dame renoveerden, hebben tijdens de werkzaamheden stiekem gerookt. Dat erkent hun werkgever, die ook beklemtoont dat de verwoestende brand in de historische kathedraal niet kan zijn veroorzaakt door de rokende medewerkers.

Op de steigers bij het gebedshuis gold in de aanloop naar de brand een rookverbod, maar daar bleek niet iedereen zich aan te houden. Het zou te lang hebben geduurd om helemaal naar beneden te klimmen om daar te roken.

Smeulende peuk

„Er waren collega’s die af en toe de regels overtraden en dat betreuren we”, zegt een woordvoerder van het bedrijf Le Bras Frères tegen persbureau AFP. De medewerkers zouden dat ook tegenover de politie hebben opgebiecht. Volgens de woordvoerder is het onmogelijk dat een smeulende peuk de oorzaak was van de brand.

Onderzoekers proberen nog te ontdekken hoe de verwoestende brand is ontstaan. Eerder is ook gespeculeerd dat kortsluiting mogelijk de oorzaak was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouwvakkers negeerden rookverbod Notre-Dame
Sluiten