Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 apr 2019 / 19:01 uur

Afscheidsfeest van 70.000 euro? Minister wil uitleg

Bij het vertrek van de rector van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) werd er een groots afscheidsfeest georganiseerd. Kosten? De studentenbeweging Democratische Academie Groningen (DAG) heeft er zo’n 70.000 euro aan uitgegeven. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) wil opheldering over het exorbitant hoge bedrag.

„Dit bedrag strookt op het eerste gezicht niet met een sobere en doelmatige besteding van onderwijsmiddelen. Ik zal de RUG om opheldering vragen’’, laat de bewindsvrouw weten. Het afscheid van rector magnificus Elmer Sterken staat gepland voor volgende maand. Vorig jaar september is voor het vertrek van collegevoorzitter Sibrand Poppema volgens DAG 40.000 euro uitgegeven.

Lustrumweek

Woordvoerster Jorien Bakker van de RUG zegt dat de 70.000 euro niet alleen bestemd is voor het afscheid van de rector magnificus en dat onder meer wordt gekeken of een deel van het geld ten goede kan komen aan activiteiten in de lustrumweek. „Bovendien zou het bedrag lager kunnen uitvallen.”

Bram Omvlee van DAG vindt het „hartstikke mooi” dat Van Engelshoven opheldering wil over de geplande uitgave door de RUG. „Het gaat om publiek geld en daarom moet duidelijk zijn waaraan dit wordt besteed.” DAG zou graag zien dat de publieke gelden vooral besteed worden aan de verbetering van het onderwijs en onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afscheidsfeest van 70.000 euro? Minister wil uitleg
Sluiten