Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 4 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Triest! Babyaapje overleden in de Apenheul

Het is een verdrietige tijd voor medewerkers van de Apenheul. Orang-oetan Sandy is haar babyzoon drie dagen na de geboorte verloren aan een longontsteking. Zelf was moeders er ook slecht aan toe na de zware bevalling, maar ze begint zich nu beter te voelen.

De bevalling is inmiddels drie weken geleden, maar de Apenheul komt nu pas met het nieuws naar buiten. „Voordat we iets naar buiten brachten, wilden we eerst zien hoe het met de moeder ging", spreekt een woordvoerster van het park. „Zij is behoorlijk zwak geweest, maar het gaat de goede kant op. De medewerkers hebben het er moeilijk mee. Ze werken elke dag met de dieren, als er een overlijdt dan raakt dat je wel."

Duimen voor Sandy

Op haar Facebook-pagina vraagt de Apenheul aan iedereen om te blijven duimen voor Sandy zodat ze snel weer de oude wordt: „Sandy was erg aangedaan door het verlies en heeft het ook fysiek heel zwaar gehad. Dankzij de fantastische zorg van de dierverzorgers en dierenarts en het doorzettingsvermogen van Sandy, lijkt ze nu gelukkig echt aan de beterende hand." aldus het bericht op Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.