Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mrt 2019 / 14:14 uur

Stembiljetten Zuid-Holland belanden in Zeeland

In het Zeeuwse Oost-Souburg zijn bij een stembureau stembiljetten aangetroffen die bedoeld waren voor de provincie Zuid-Holland. Na onderzoek bleek dat bij de voorraad van de gemeente Vlissingen, waar Oost-Souburg onderdeel van is, verkeerde papieren zitten.

Het is nog niet duidelijk of er stembiljetten van Zuid-Holland in de Vlissingse stembussen terecht zijn gekomen.

Goed controleren

De gemeente heeft na de vondst van de Zuid-Hollandse stembiljetten contact opgenomen met alle kantoren in Vlissingen. Tot nu toe zijn er geen meldingen binnengekomen dat er verkeerde stemkaarten bij andere bureaus zijn opgedoken. Vlissingen heeft de voorzitters van de stemkantoren gevraagd extra alert te zijn en lege biljetten goed te controleren voor uitgifte aan de stemmer.

De gemeente Vlissingen staat in contact met de Kiesraad voor overleg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stembiljetten Zuid-Holland belanden in Zeeland
Sluiten