Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 mrt 2019 / 11:54 uur

Problemen met stemmen tellen in Brabantse gemeenten

De Brabantse gemeente Hilvarenbeek moest vanmorgen vroeg de uitgebrachte stemmen voor de Provinciale Statenverkiezing nog een keer tellen. Volgens een woordvoerster bleek de telling bij twee stembureaus niet te kloppen.

Uitstellen

Het aantal uitgebrachte stemmen bleek bij het opgemaakte proces-verbaal van twee stembureaus niet te kloppen. Omdat het gisteravond al laat was, besloot de gemeente het opnieuw tellen van de stemmen uit te stellen tot de volgende ochtend. Rond 08.00 uur vanmorgen werd uiteindelijk de definitieve uitslag bekend.

De gemeente Hilvarenbeek heeft ruim 15.000 inwoners. Het CDA werd uit eindelijke de grootste partij in de gemeente. De christendemocraten kregen zestien stemmen meer dan de VVD.

Andere gemeenten

Ook in andere gemeenten ging het tellen van de stemmen niet helemaal goed. In de gemeente Dongen volgde er bij een aantal stembureaus een hertelling, waardoor de uitslag daar pas om 03.30 uur vannacht definitief bekend werd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Problemen met stemmen tellen in Brabantse gemeenten
Sluiten