Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Omgeving geschokt door overlijden Lotte van der Zee

Het overlijden van de nog maar 20-jarige Lotte van der Zee is hard aangekomen bij familie, vrienden en schoolgenoten. Het model werd twee weken geleden tijdens een vakantie met haar ouders getroffen door een hartaanval.

Van der Zee werd sindsdien door de artsen in een kunstmatige coma gehouden. Lange tijd lag ze in kritieke toestand in het ziekenhuis, tot ze woensdagavond laat overleed. De ouders van het model maakten dit gisteravond laat bekend op Instagram.

Voor iedereen een grote schok

In haar omgeving is geschokt gereageerd op het nieuws. „Lieve herinneringen aan een lieve meid. Een Enschedese bloem in de knop gebroken” schrijft burgemeester Onno van Veldhuizen op Twitter.

https://twitter.com/OnnovVeldhuizen/status/1103600307471351809

Ook op het ROC Twente, waar van der Zee de opleiding tot allround schoonheidsspecialist volgde, is men verbijsterd. Een woordvoerder van de school zei tegen de Twentse krant Tubantia: „Het afschuwelijke bericht over haar overlijden is heel erg hard aangekomen bij haar medeleerlingen. Zo jong. Dat is voor iedereen een grote schok.”

Eerbetoon

Op de website van de Enschede Hockey Vereniging waar van der Zee keepte, is te lezen: „Wij zullen haar heel erg missen. Wij zullen haar nooit vergeten.” Als eerbetoon aan hun club-en teamgenoot vormden leden van de club een week geleden nog een reuzenhart op het hockeyveld als eerbetoon aan het model.

Van der Zee werd in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld. In 2016 werd ze bekroond tot Miss Teen van Nederland. De organisatie van Miss Nederland schrijft geen woorden te hebben voor het verlies. „Geen woorden en even heel stil. Lotte van der Zee zal in ons hart blijven voortbestaan als de mooiste ster die altijd vrolijkheid uitstraalt.”

Géén woorden ……. en even heel stil…….💔We wensen de familie heel veel sterkte met dit ondraaglijke verlies….

Posted by Miss Nederland on Thursday, March 7, 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.