Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse vrouw uit ‘horrorverpleeghuis’ gered

Een Nederlandse vrouw en een Duitse man zijn door de Spaanse politie gered uit een verpleeghuis dat zo uit een horrorfilm lijkt te komen.

De vrouw en man waren gedrogeerd, mishandeld en kregen hun maaltijden binnen via sondevoeding – terwijl ze normaal konden eten. Ze zaten met minstens vijf andere buitenlandse ouderen opgesloten in de buurt van de Spaanse stad Cádiz.

Veel geld afgepakt

Bij de reddingsactie zijn zes mensen gearresteerd, zij worden ervan verdacht de bejaarden te hebben opgelicht voor meer dan 1,8 miljoen euro, schrijft NOS

De agenten ontdekten het horrorverpleeghuis toen de Duitse Maria Babes van 101 zoekraakte. Babes, zo bleek, was overgehaald om haar huis op Tenerife te verkopen en in het verpleeghuis te gaan wonen. Daar werd ze in de handboeien geslagen en maandenlang mocht ze niet naar buiten komen. Haar bankrekening werd leeggehaald.

In de auto gestorven

De Duitse vrouw werd ontdekt door de politie, maar het verhaal had toch een schokkende afloop. De vrouw werd naar een ander verzorgingstehuis gebracht, maar dit ontdekten de verdachten.

Voordat ze werden aangehouden, haalden ze de 101-jarige vrouw uit haar nieuwe onderkomen. Vervolgens stierf de oude vrouw in de auto van de verdachten – zij lieten haar meteen cremeren. De politie sluit moord niet uit. Omdat het ‘allemaal zo snel gebeurde’ hadden de autoriteiten geen tijd om het lichaam te onderzoeken.

In vreselijke toestand aangetroffen

De vrouw was niet de enige die het afgrijselijke verzorgingstehuis niet overleefde. Vier andere ouderen gingen dood in het Spaanse huis. Daar werden de Nederlandse vrouw en de Duitse man ‘in vreselijke toestand’ aangetroffen, volgens de politie. Nu ze naar een ‘echt’ verpleeghuis zijn gebracht, gaat het al beter met ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.