Binnenland 8 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Leerlingen gratis met de klas naar André Kuipers

Bijna 900 leerlingen van 16 Rotterdamse basisscholen krijgen vandaag de unieke kans om met hun klas gratis mee te gaan op een reis door de ruimte met astronaut André Kuipers. Tijdens de Techniekpact Collegetour vertelt Kuipers honderduit over zijn ruimtereis. Daarna kunnen leerlingen kunnen via proefjes en workshops ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is.

Bèta belangrijk

,,Jongeren moeten de kans krijgen te ontdekken welke affiniteit zij hebben met wetenschap en technologie”, aldus wethouder Said Kasmi. ,,Er is enorm veel werk in techniek en technologie. Bovendien is bèta-technische kennis steeds belangrijker in bijna alle sectoren. Daar moeten we leerlingen op voorbereiden.”

Ambassadeur

De Techniekpact Collegetour wordt georganiseerd door het Nationaal Techniekpact 2020 en de gemeente Rotterdam. Als ambassadeur van het Nationaal Techniekpact heeft André Kuipers de missie om zoveel mogelijk jongeren te interesseren voor wetenschap en techniek.

De gemeente, tevens initiatiefnemer van het Rotterdams Techniek- en Technologiepact, heeft de missie om basisscholen te helpen bij het inpassen van wetenschap en technologie in hun curriculum.

Verplicht op de basisschool

In 2020 is in Nederland wetenschap en technologie (w&t) verplicht op iedere basisschool. Rotterdam helpt basisscholen op weg naar 2020 met hulpmiddelen zoals ‘talentontdekkaarten’ en verschillende evenementen en activiteiten zoals de Techniekpact Collegetour en de WTChallenge010.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.