Metro
Metro Nieuws 22 mrt 2019 / 10:34 uur

Duizenden mensen verwacht bij stille tocht Utrecht

Naar verwachting zullen vrijdagavond bij de herdenking van de slachtoffers van de dodelijke aanslag maandag in Utrecht, tussen de tien- en vijftigduizend mensen meelopen. Ook premier Mark Rutte en minister Grapperhaus lopen mee, net als de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen.

Toespraak en minuut stilte

De stille tocht begint om 19.00 bij het Jaarbeursplein, in de buurt van het beginpunt van de sneltram, en gaat naar het 24 Oktoberplein, waar de aanslag was. De tocht wordt georganiseerd door Dominique Bos en Samantha Dort, twee bekenden van de 19-jarige Roos Verschuur, een van de drie dodelijke slachtoffers van de schietpartij.

Voorafgaand aan de stille tocht zal burgemeester Van Zanen eerst een korte toespraak geven, en een gedicht voorlezen op het podium. Dit meldt het AD. Afsluitend zal er een minuut stilte worden gehouden, gevolgd door muziek van Martin van Doorn.

Live op NOS

Naast premier Rutte, minister Grapperhaus en burgemeester van Zanen, zullen ook burgemeesters Halsema van Amsterdam en Krikke van Den Haag meelopen. Ook aanhangers van de anti-islambeweging Pegida sluiten aan, aldus voorman Edwin Wagensveld.

Het begin van de stille tocht in Utrecht is vrijdagavond rechtstreeks te zien in een extra uitzending van het NOS Journaal op NPO 1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden mensen verwacht bij stille tocht Utrecht
Sluiten