Rick van Veluw Eindredacteur CJP
Rick van Veluw Eindredacteur CJP Entertainment 22 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo kom je een festival door als de hemel huilt

Zon staat niet altijd op de line-up. Zeker niet in Nederland aka Het Land Dat Gerust De Zomer Overslaat. Met deze tips van CJP wapen je je tegen de regen tijdens het festivalseizoen, dat de komende maand aftrapt met het Brabantse Paaspop.

1 Outfitgame strong + droog

Laat die bloemenkrans thuis, die rozen verzuipen toch. Als Nederland niet meer te zien is op Buienradar doe je er goed aan een hippe regenjas aan te schaffen. Ga niet lopen klooien met die onhandige poncho’s: slecht voor het milieu en best lelijk toch? Een pet of een muts is altijd handig, net als een extra paar sokken. Koude voeten = koud tot in de diepste vezels van je botten.

2 De tent, een droge huiskamer

Dat flinterdunne zeiltje van je opgooitentje is na twee uur Oudhollands hemelgehuil zeiknat. Van een dik grondzeil is nog nooit iemand nat geworden. Zet je tent strak op zodat het water er makkelijk afglijdt en word niet verleid door die grote open plek op de camping: meestal is dat de vallei waar zo dadelijk al het water heen stroomt.

3 Partytent is een tent voor het leven

Ach gut: heb je drie maanden geshopt voor een oogverblindende look, komt er een bui rechtstreeks uit de hel die alles verpest. Gelukkig heb jij een partytent. Hier hang je bij een eenzame zonnestraal je kleding te drogen of ga je met vrienden zitten mokken als het weer eens zeikt van de regen.

4 Verlies je sneakers voor altijd of wees wijs

Op vrijdag is het een schattig beekje, zaterdag een woest kolkende rivier, zondag een onoverbrugbare oceaan. Het hemelwater maakt van een festivalweide binnen de kortste keren een festivalplas, dus neem regenlaarzen mee om de modder te trotseren.

5 Laat gaan

Je kunt gaan meehuilen met de wolken als het maar niet stopt met hozen, maar kom op: laat je niet kennen! We zongen immers toch ooit gebroederlijk De ‘W’ van water waar we niet voor wijken? Negeer deze trieste poging tot zomer van de weergoden en heb schijt. Je bent immers op een festival met bier, leuke mensen en toffe bands. Heb plezier!

Drie deals

Elke donderdag brengt CJP in Metro drie deals van de week. Bijvoorbeeld deals voor festivals, maar ook musea, concerten en andere evenementen. Deze keer onder meer: het Indian Summer Festival. Kijk elke donderdag op Metronieuws.nl/CJP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.