Metro
Metro Nieuws 5 mrt 2019 / 19:49 uur

Drie bommen gevonden in Londen

In Londen werden dinsdag drie bommen aangetroffen op twee vliegvelden en een treinstation. De explosieven gingen niet af.

De bommen waren zelfgemaakt en zaten verstopt in grote enveloppen op de vliegvelden Heathrow en Londen City en op treinstation Waterloo Station. Het vlieg-en treinverkeer ondervond geen hinder van de aangetroffen explosieven.

Één zaak

Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de pakketen daadwerkelijk een explosie hadden kunnen veroorzaken. De Britse antiterreureenheid onderzoekt momenteel de toedracht van de bommen. De eenheid zou de vondst van de drie verschillende explosieven als één zaak beschouwen.

Volgens de politie is maar een van de drie pakketjes geopend. Dat gebeurde in het kantoorgebouw The Compass Centre bij luchthaven Heathrow. „Dat had tot gevolg dat het pakketje deels in brand vloog", zegt de hoofdstedelijke politie.

Ierse postzegels

Het Britse Sky News bericht dat de postzegels op zeker twee van de postpakketten uit Ierland komen. De betreffende zegels zijn volgens de Ierse post uitgegeven in januari 2018 en nog steeds te koop, zowel in postkantoren als via internet. De Ierse politie zegt de Britse autoriteiten te ondersteunen bij het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie bommen gevonden in Londen
Sluiten