Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mrt 2019 / 17:34 uur

200 academici ondertekenen brief tegen meldpunt

Ruim tweehonderd academici keren zich in een open brief tegen Thierry Baudet. Ze zeggen ‘verontrust en gealarmeerd’ te zijn over de activiteiten en uitspraken van Baudet.

Met de open brief willen docenten, onderzoekers en wetenschappers van Nederlandse universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten gehoor geven aan het recente bericht van de minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven. Zij sprak eerder haar verontwaardiging uit over uitspraken van Baudet waarmee hij het onderwijs ‘verdacht’ wilde maken.

Speech

In zijn speech na de verkiezingen vorige week woensdag, heeft Baudet gezegd dat ‘wij’ en ‘onze boreale wereld’ worden ‘kapotgemaakt’ en ‘ondermijnd’ door ‘onze universiteiten, onze journalisten, door de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen’. „Zo creëert Baudet een samenzweringsachtige sfeer waarin academici, journalisten, kunstenaars en architecten verdacht worden gemaakt en zelfs schuldig worden bevonden aan het ‘kapotmaken’ van zijn ideale samenleving”, staat er in de brief.

De brief is ondertekend door hoogleraren van universiteiten in Maastricht, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Leiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
200 academici ondertekenen brief tegen meldpunt
Sluiten