Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Nieuws 27 feb 2019 / 11:44 uur

Wolven doodden zes schapen in Overijssel

Wolven hebben in januari zes schapen doodgebeten in Overijssel. Dat blijkt uit cijfers van Bij12, een uitvoeringsorganisatie voor de provincies op het gebied van natuur en fysieke leefomgeving. De aanvallen vonden plaats in Dalmsholte, Heino en Beerzeveld.

Op 5 januari werden er in Beerzeveld vier schapen doorgebeten en ook in Dalmsholte werd een schaap slachtoffer van een aanval. Een dag later, op 6 januari, gebeurde het ook in Heino.

DNA

Het is nu pas officieel dat er wolven achter de aanvallen zaten omdat het DNA dat in de bijtwonden zat, moest worden onderzocht. Het duurt een paar weken voordat de resultaten hiervan bekend zijn.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bij twee andere aanvallen op schapen niet wolven, maar honden de daders waren. De aanvallen vonden plaats op 24 januari in Lunteren en op 1 februari in Slagharen.

Officieel terug

Sinds vorige maand is de wolf officieel terug in Nederland. Toen bleek namelijk dat de wolf al een halfjaar op de Veluwe leeft. Die periode is nodig om van een officiële vestiging van de wolf te kunnen spreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wolven doodden zes schapen in Overijssel
Sluiten