Metro
Metro Nieuws 1 feb 2019 / 10:44 uur

Tieners willen prostitutiehandel opzetten

In het Gelderse Druten wist de politie te voorkomen dat een 16-jarige jongen en een 15-jarig meisje zich in de prostitutie zouden begeven. Het doel van de twee was om geld te gaan verdienen.

De politie kwam achter de plannen van deze tieners omdat de jongen online had gezocht naar hoe hij zich als pooier diende te gedragen. Ook stuurde hij berichten in chatgroepen. ‘Hoer beschikbaar, 15 jaar, stuur me bericht.’ Uit voorzorg werd in de advertentie een leeftijdsgrens van 18 jaar gesteld. Dit om te voorkomen dat alleen maar ‘oude vieze mannetjes’ zouden reageren.

Wachten in de badkamer

Het tweetal sprak af dat het meisje 100 euro per klant zou verdienen. De klant kreeg te horen dat hij 200 euro moest afrekenen en dat de kosten voor de hotelkamer ook op zijn rekening kwamen.

De tieners hadden echter niet door dat de eerste klant geen prostitutieklant, maar de politie was. Op het moment dat de jongen aanbood tijdens het seksuele contact in de badkamer te wachten greep de politie in. Betrokkenen bij het onderzoek zeggen opgelucht te zijn dat ze er op tijd bij waren. „Het allemaal veel erger had kunnen aflopen.”

Spijt

Volgens De Gelderlander moest de jongen zich deze week bij de rechtbank Arnhem verantwoorden. Hij heeft spijt betuigd dat hij zich zover heeft laten meeslepen en gaf aan dat het voor hem de eerste en laatste keer was. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tieners willen prostitutiehandel opzetten
Sluiten