Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 feb 2019 / 12:39 uur

MSC Zoe verloor zeker 345 containers

In tegenstelling tot aanvankelijk werd gemeld, verloor de MSC Zoe begin januari zeker 345 containers, en niet 291. De rederij MSC heeft Rijkswaterstaat hierover geïnformeerd. Het verlies van de containers gebeurde op de Noordzee, een deel van de lading spoelde aan op de Nederlandse kust.

De containers stonden na het incident schots en scheef aan boord. Dat maakte het tellen van het aantal overboord geslagen containers lastig. Na het lossen van de lading van de MSC Zoe in Bremerhaven en Gdansk heeft de rederij een beter beeld van het aantal verloren containers gekregen.

Speuren naar containers

Nadat de MSC Zoe op 2 januari een deel van zijn lading had verloren, voer het schip naar Bremerhaven in Duitsland om het eerste deel van de lading te lossen. Pas afgelopen weekend kon het tweede deel van de lading in Gdansk worden gelost.

Half januari is begonnen met het bergen van de containers in de Noordzee. Dat gebeurt in opdracht van MSC. Schepen van de berger, Defensie en Rijkswaterstaat brengen de bodem in kaart en speuren naar de containers. Het is niet bekend hoeveel containers inmiddels opgespoord zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MSC Zoe verloor zeker 345 containers
Sluiten