Metro
Metro Nieuws 28 feb 2019 / 12:49 uur

Man voor rechter vanwege stalking presentatrice

Een man uit ’s-Gravenzande stond donderdag voor de rechter om zich te verantwoorden voor stalking. De 30-jarige man sprak tijdens het kort geding vol liefde over medium Daniëlle Nijhuis van Astro TV op net 5.

Ten overstaan van de rechter zei hij: „Daniëlle heeft me letterlijk verliefd gemaakt.” Nijhuis zelf is omgekeerd niet zo enthousiast over haar bewonderaar. Ze eist een contact- en straatverbod tegen de man.

Waarschuwing had geen effect

Tijdens Sinterklaas stuurde de ’s-Gravezander het medium een mooi sieraad ter waarde van 150 euro, en in januari ontving zij een sms’je met de tekst: ‘ik verheug me om samen op huwelijksreis te gaan’. Ook reed hij drie keer naar Enschede waar Nijhuis woont en bezocht bij de Mediumschool Soulconnections waar ze les geeft. Eén keer liep hij haar tegen het lijf.

Volgens het AD meldde het medium de incidenten eerder al bij de politie. De politie gaf de man hierop een officiële waarschuwing, zonder resultaat. De man zei niet te snappen waarom Nijhuis geen contact met hem wilde. „Ik ben een hele goeie jongen.”

Boos

Het medium zag nog een confrontatie met haar bewonderaar niet zitten, en liet daarom tijdens het kort geding verstek gaan. Haar advocaat eiste namens haar dat iedere vorm van contact de man op een boete van 500 euro komt te staan. Ook zou hij de berichten van het medium op Facebook niet meer mogen liken.

De stemming van de man slaat om als hij dat hoort. „Ik ben bedrogen. Waar kan ik een schadevergoeding aanvragen?” De rechter doet op 7 maart uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man voor rechter vanwege stalking presentatrice
Sluiten