Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Jeugdtrainer voetbalclub verdacht van zedendelict

Een jeugdtrainer van de voetbalclub VV Nieuweschans wordt verdacht van een zedendelict. Dat meldt de politie aan De Telegraaf. De trainer is meteen op non-actief gesteld.

Volgens eerdergenoemde krant zou een trainer van in de dertig een relatie hebben met een veertienjarig meisje. De politie zou lucht hebben gekregen van de relatie nadat de ouders van het meisje contact had opgenomen met de politie. Het meisje zou smoorverliefd op hem zijn geweest.

Gegevensdragers

De politie wil nog niets over de verdachte kwijt, maar zegt wel dat de gegevensdragers van de man in beslag zijn genomen. „We maken nog een afspraak met hem om zijn verklaring op te nemen", aldus de politiewoordvoerder.

Het bestuur van de voetbalvereniging geeft aan erg geschrokken te zijn van de beschuldigingen. Voorzitter Dick Smook zegt niet te willen vooruit te lopen op de zaken en ook een ander lid van de vereniging wil nog geen voortijdige conclusies trekken: „De politie zal uit hun chats wel kunnen opmaken wat er allemaal precies aan de hand is."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.