Metro
Metro Nieuws 10 feb 2019 / 07:27 uur

Het is zo ver: de Luizenmoeder is (bijna) op de buis

Voor velen voelde het als een eindeloze wacht, maar zondagavond is het dan écht zo ver: dan gaat het tweede seizoen van de populaire comedyserie De Luizenmoeder in première.

Nieuwe gezichten

Basisschool de Klimop zal wederom het podium zijn voor ’n hoop herkenbare basisschoolperikelen, waarbij oude én nieuwe gezichten niet uitblijven. Zo zijn Juf Ank (Ilse Warringa), schooldirecteur Anton (Diederik Ebbinge) en moeder Hannah (Jennifer Hoffman) gewoon weer van de partij, maar zal het nieuwe koppel Amir (Walid Benmbarek) en Esma (Dunya Khayam) samen met hun zoontje Ahmed ook het schoolplein betreden.

Verhaallijn

Wat we zoal van de nieuwe serie kunnen verwachten? Nou, de intreding van een nieuw veiligheidsbeleid bijvoorbeeld, of commotie rondom het kerst- en paasfeest. Een bekend gezicht verlaat daarnaast de school: juf Helma neemt afscheid.

Prijzen

De verwachtingen zijn torenhoog, wat niet zo raar is gezien ’t succes van het eerste seizoen. Sommige afleveringen trokken, inclusief online terugkijken, bijna 5 miljoen kijkers. De serie won diverse prijzen, zoals een zilveren Televisie-ster en een Zilveren Nipkowschijf. Ilse Warringa won de Gouden Kalf voor beste actrice.

Seizoen drie?

Diederik Ebbinge, de acteur ‘achter’ schooldirecteur Anton, verklaarde recentelijk nog tegenover Volkskrant Magazine dat het tweede seizoen hoe dan ook zijn laatste seizoen is. Hij wil ‘het succes niet uitmelken’ en stoppen op het hoogtepunt. Van legendarische series zoals Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt, stelt de acteur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het is zo ver: de Luizenmoeder is (bijna) op de buis
Sluiten