Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 9 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse rapper naar finale Hongaars songfestival

Het kan zomaar zijn dat er tijdens het Eurovisie Songfestival niet een maar twee Nederlanders op het podium staan in Tel Aviv.

De Iraans-Nederlandse rapper Farshad Alebatool is zaterdagavond bij de Hongaarse variant op het nationale songfestival doorgegaan naar de laatste ronde. Samen met oud-deelnemer András Kállay-Saunders vormt hij het rapduo The Middletonz.

Naar Tel Aviv?

Lang bleef het nog spannend, drie van zijn tegenstanders werden door de jury verkozen. De laatste plek kon door middel van televoting worden verzilverd en hier kreeg hun nummer ‘Roses’ genoeg stemmen voor de laatste finaleplek.

Voor Alebatool is er dus nog één hindernis te overwinnen voor hij namens het Midden-Europese land naar Tel Aviv de eer van Hongarije zal verdedigen. Zaterdagavond werden de eerste vier finalisten bekendgemaakt, aankomend weekend zal de rest zich moeten bewijzen in de halve finales. De finale vindt plaats op zaterdag 23 februari tussen acht kandidaten.

Metro sprak afgelopen week met de finalist van het Hongaarse songfestival. Of hij ook daadwerkelijk gaat winnen moet nog blijken, zaterdagavond is er in elk geval een belangrijke stap gezet. Tijdens de finale kan er ook vanuit Nederland gestemd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.