Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Het eerste warmterecord van 2019 is een feit

Vorig jaar regende het weerrecords en ook nu hebben we er alweer een te pakken. Het eerste warmterecord van 2019 is een feit. Aan het begin van de middag werd het in De Bilt 12,6 graden, meldt Weeronline. Daarmee is het officieel de warmste 16 februari ooit gemeten. Het oude record stond op 12,5 graden en dateert uit 1998.

Buiten De Bilt werd het nog een stuk warmer. De hoogste temperatuur werd met 14,4 graden gemeten in Maastricht. Naar verwachting loopt het kwik in de loop van de dag nog iets verder op en gaat het record er dik aan.

17 februari is veilig

Toegegeven, het record voor 16 februari stond niet heel scherp. Ter vergelijking: de records in De Bilt voor 14 en 15 februari staan een stukje scherper op 15,2 en 15,1 graden. Het record voor 17 februari staat zelfs op 16,4 graden, gemeten in 1961. Dat record zal zondag waarschijnlijk niet sneuvelen.

Hoogstwaarschijnlijk blijft het dit jaar niet bij dit ene kou- of warmterecord, want de laatste jaren sneuvelen ze bij de vleet. Vorig jaar werd in De Bilt 14 keer een dag-warmterecord gebroken. Slechts driemaal ging een dag-kourecord eraan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.