Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 27 feb 2019 / 12:05 uur

Geography Now lanceert uitlegvideo over Nederland

De energieke Paul Barbato begon vier jaar geleden aan een behoorlijk ambitieus project. Met zijn YouTube-kanaal Geography Now wilde hij luchtige uitlegvideo’s maken over alle landen op aarde.

Op alfabetische volgorde behandelt hij meer dan 200 landen en inmiddels is hij over de helft. In 2015 begon hij met Afghanistan en woensdag was Nederland aan de beurt. In 18 minuten legt ‘Barbi‘ aan de hele wereld uit hoe ons landje in elkaar zit.

‘Gezelligheid kent geen tijd’

De filmpjes van de flamboyante Amerikaan zijn razendpopulair op het videoplatform met gemiddeld rond een miljoen views per aflevering. Duitsland is tot dusver het best bekeken land met 3,5 miljoen kijkers. Hoewel Barbado’s uitspraak van de Nederlandse taal om te huilen is, komt er in rap tempo een hoop informatie voorbij met een vleugje humor. Samen met zijn co-presentatoren behandelt hij alles wat je moet weten over ons kikkerlandje.

In een spervuur aan triviale weetjes en interessanten feiten, komen onder meer ABC-eilanden, het Waddengebied, onze dijken, de Nederlandse handelsgeest, de Efteling, de relatie met België, stamppot, de ADE, het koningshuis, de van het Engels, Max Verstappen en Glennis Grace – op een of andere manier – aan bod.

Nederlands tintje

In de aflevering is eveneens ruimte voor een Nederland tintje. Motion designer Vincent Kierkels uit Utrecht heeft de animaties verzorgd in de begindagen van het kanaal. In 2016 werd hem beloofd dat hij een rol zou krijgen in de uitlegvideo over Nederland. En zo gezegd zo gedaan; de boomlange Kierkens komt meerdere malen langs.

Benieuwd geworden? Bekijk de hele aflevering hieronder of bezoek het YouTube-kanaal Geography Now.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geography Now lanceert uitlegvideo over Nederland
Sluiten