Binnenland 27 feb 2019 / 11:55 uur

Eisvrij overgenomen door Kinderopvang Humanitas

Het Rotterdamse bedrijf Eisvrij is overgenomen door Kinderopvang Humanitas, met zo’n 25.000 kinderen en 450 locaties één van de grootste maatschappelijke organisaties in kindontwikkeling.

Alternatief voor BSO

Eisvrij is in 2011 opgericht door de Rotterdamse ondernemer Jos Verveen als alternatief voor traditionele buitenschoolse opvang. De stichting wil bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen door ze op een verrassende manier kennis laten maken met de stad.

Geen dag hetzelfde

In plaats van binnen te blijven, gaan kinderen in kleine groepen op pad, zonder dat ze vooraf weten wat ze gaan doen. Van ravotten op het Eiland van Brienenoord en een band verwisselen in de garage tot boodschappen doen voor een bejaarde dame; geen dag is hetzelfde voor kinderen die ‘eisvrij’ hebben.

Samenwerking

Kinderopvang Humanitas wil met de overname van Eisvrij innoveren en haar aanbod in kindontwikkeling verbreden. Beide organisaties werken al enige tijd met elkaar samen. Zo openden ze samen een locatie in Rotterdam Delfshaven voor kinderen van vijf basisscholen.

Talenten en omgeving ontdekken

Bestuursvoorzitter Sacha Ausems van Kinderopvang Humanitas: ,,Onze organisatie richt zich al 35 jaar op de optimale ontwikkeling van kinderen. Eisvrij is innovatief en past in onze visie dat kinderen de mogelijkheid moeten krijgen hun talenten én hun eigen omgeving te ontdekken. Ze maken kennis met diverse beroepen en de lokale, sociale wereld om hen heen.”

Formule verder uitbouwen

Oprichter Jos Verveen blijft verbonden aan Eisvrij en ziet in Kinderopvang Humanitas een sterke partner om de formule verder uit te bouwen. ,,Het netwerk, de kennis en ervaring van Kinderopvang Humanitas helpen natuurlijk enorm en we kijken op dezelfde manier naar de ontwikkeling van kinderen.”

Maximaal toegankelijk

,,Ook zijn we in gesprek met diverse scholen over de vraag hoe je kinderen niet alleen ná, maar ook ónder schooltijd in contact kunt brengen met de praktijk. Daarbij willen we ons aanbod maximaal toegankelijk maken voor kinderen wiens ouders het financieel zwaar hebben. De bedrijven waar we mee samenwerken in de regio Rotterdam, vragen daar ook nadrukkelijk om”, aldus Verveen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eisvrij overgenomen door Kinderopvang Humanitas
Sluiten