Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 2 feb 2019 / 10:34 uur

Explosies en meteorietstukken laten Cuba schrikken

Het regende vrijdag in het westen van Cuba, maar het was geen normale neerslag. Stukken meteoriet vielen uit de hemel neer. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt door de vallende stenen. Een hele opluchting voor het land dat eerder deze week al getroffen werd door een tornado, die aan verschillende mensen het leven kostte en een kleine 200 gewonden maakte.

Wel zijn er enkele huizen beschadigd geraakt als gevolg van de stenenneerslag. De meeste stenen vielen rondom toeristenplaats Vinales, waar de mensen tijdens hun dag werden opgeschrikt door de restanten uit de ruimte.

Grote vuurbal

Volgens getuigen zou er zelfs een grote vuurbal in de lucht te zien zijn geweest. Deze zou voor het spoor in het onderstaande filmpje hebben gezorgd. In het filmpje is ook een forse explosie te horen. Ook op andere plaatsen, zoals hoofdstad Havana, dat 150 kilometer van Vinales verwijderd is, zijn explosies gehoord van waarschijnlijk neervallende meteorietresten.

Aanvankelijk dachten de mensen dat er een vliegtuig was neergestort. Later maakte de overheid bekend dat er boven het westelijke gedeelte van het eiland kleinere stukken waren afgebroken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Explosies en meteorietstukken laten Cuba schrikken
Sluiten