Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Duitse dog baart negentien puppy’s

In de Amerikaanse stad Kingman heeft een Duitse dog maar liefst 19 puppy’s op de wereld gezet. Tot verbazing van de baasjes van de hond bleven de puppy’s maar komen. Een Duitse dog zet normaal gesproken maximaal twaalf jonkies op de wereld.

In een bericht op Facebook valt te lezen dat de geboorte van de eerste puppy’s moeizaam verliep. Dierenarts Erika Agone van het Kingman Animal Hospital in Arizona besloot daarom de bevalling te versnellen met hulp van een keizersnede. Samen met een team van tien collega’s hielpen ze de dog met het halen van de puppy’s.

Great weekend with Great Dane Puppies Fox 10 News, ABC and even the UK news Shared Our Story Please watch our awesome…

Posted by Kingman Animal Hospital on Sunday, February 24, 2019

Niet uniek

„Ik ben supertrots op deze topprestatie van mijn team”, aldus de dierenarts. „Dit was een noodgeval dat we met z’n allen goed hebben opgelost.” Agone laat weten dat zowel moeder als de jonge hondjes het heel goed doen.

Een woordvoerster van de Nederlandse Duitse Doggen Club laat aan het AD weten dat één van de grootste hondenrassen ter wereld met enige regelmaat ‘gigantische nesten’ baart. „Meestal zijn het tussen de tien en twaalf pups en heel soms zijn er extreme uitschieters zoals in de Verenigde Staten gebeurde. Negentien is zeer veel, maar zeker niet uniek. Volgens mij is het in ons land ook weleens voorgekomen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.