Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 feb 2019 / 06:27 uur

Botswana overweegt herinvoering olifantenjacht

In Botswana wordt het binnenkort misschien weer legaal om op olifanten te jagen. Eerder was het nog verboden om de dieren te doden.

Discussie

Het land heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In 2014 werd een verbod op de jacht ingevoerd. Op het moment leven er zeker 130.000 olifanten in het dunbevolkte Afrikaanse land, wat neerkomt op één olifant op 18 inwoners. Er woedt al langer een discussie tussen lokale organisaties en verdedigers van dierenrechten.

Klacht

De regeringscommissie van het land voert al wekenlange hoorzittingen over het onderwerp en voeren gesprekken met onderzoekers en jagers. De grootste klacht is dat de olifanten schade veroorzaken aan de oogst. De verdedigers van het verbod menen juist weer dat olifanten in Botswana een goed heenkomen zoeken op de vlucht voor stropers in buurlanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Botswana overweegt herinvoering olifantenjacht
Sluiten