Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 feb 2019 / 06:51 uur

OM gebruikt salarislijsten IS tegen jihadisten

Het Openbaar Ministerie zet salarislijsten van Islamitische Staat in als mogelijk bewijsmateriaal tegen teruggekeerde IS-strijders. Een woordvoerder van het OM bevestigt berichtgeving daarover van het AD.

Eigen administratie

Op de salarislijsten staan namen van mensen die bij de terreurgroep waren aangesloten, onder wie Nederlandse IS’ers. De documenten die justitie heeft gekregen van de militaire inlichtingendienst MIVD, zijn in ieder geval tijdens één rechtszaak al gebruikt. Zo slaat de administratie van IS terug op haar eigen strijders, schrijft de krant.

Verdachten

Volgens het AD wil het OM de salarislijst gebruiken in de zaak tegen 23-jarige Maseh N., die eind vorig jaar terugkeerde uit Syrië. Ook tegen andere verdachten wordt gekeken of de administratie van IS bruikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM gebruikt salarislijsten IS tegen jihadisten
Sluiten