Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Artiest van platform geweerd na ISIS-Moederdagkaart

Op de online marktplaats voor handgemaakte producten, Etsy, heeft een verkoper een levenslange ban gekregen. Reden hiervoor was dat hij een wel zeer ongepaste Moederdagkaart had gemaakt en aanbood.

Nooit bij ISIS

Op de satirisch bedoelde kaart is namelijk een afbeelding van jihadbruid Shamima Begum te zien. Daarbij staat de tekst „Fijne Moederdag. Dankjewel dat je je nooit bij ISIS hebt aangesloten".

De maker is Samuel Hague en het is niet de eerste keer dat hij met een dergelijke kaart stampij maakt. Zo stonden op een van zijn kaarten de gehandicapte zoon van het model Katie Price, een met Karen Matthews – die haar eigen dochter kidnapte – en een Vaderdagkaart met als tekst „Fijne Vaderdag. Dankjewel dat je het nooit door Jim hebt laten repareren”. Dit slaat op Jimmy Savile, die het programma Jim’ll Fix It presenteerde, maar er postuum veelvuldig van beschuldigd wordt (gehandicapte) kinderen misbruikt te hebben.

Hague maakte zelf via social media bekend dat hij – na eerder al eens gewaarschuwd te zijn geweest – nu definitief geblokkeerd is door Etsy. „Maar de kaarten zijn gewoon te krijgen via mijn eigen site."

Begum

Jihadbruid Begum is de voorbije weken veelvuldig in het nieuws geweest. De Engelse jihadbruid vertrok vier jaar geleden naar het strijdgebied, trouwde met de Nederlandse IS-strijder Yago Riedijk en is net bevallen van hun derde kindje. De eerste twee verloor ze in het strijdgebied door ondervoeding of ziekte. Ze wil graag naar Nederland komen, maar de kans dat dat lukt is klein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.