In het nieuws

Állerlaatste Hard Bass: 'we stoppen op hoogtepunt'

Lekker lichtshowtje wel, daar op Hard Bass

Foto van 'Iris Hermans'

7 FEB 2019

Aan alle mooie dingen komt een eind. Zo ook aan Hard Bass, het hardstyle-feest dat sinds begin deze eeuw bestaat en zaterdag de tiende verjaardag in Gelredome viert, daar waar het echt groots is geworden. Een afsluiter die door tienduizenden liefhebbers en zo’n twintig artiesten met een lach en een traan, maar bovenal heel hard gevierd gaat worden. Metro sprak met Elizabeth Dijkhuizen van de organisatie (B2S), groot fan Silvia van Leeuwen en artiest Noisecontrollers over het feest dat diep in hun hardstylehart zit. Hard Bass: The Last Formation.

Vannacht is rood (en geel, blauw, groen)

Noisecontrollers

Hij werd gevraagd om het anthem van deze laatste Hard Bass te produceren en dat heeft hij gedaan. En hoe. Bas Oskam a.k.a. Noisecontrollers is producer en dj en beleefde menig euforisch kippenvelmoment tijdens het bedenken, componeren en produceren van dé track van de avond/nacht/ochtend. Het was trouwens ook nog de enige die op zijn anthem-van-grote-feesten-lijstje ontbrak. Zegt-ie niet om cool te doen ofzo, ,,ik ben gewoon heel erg dankbaar dat ik deze allerlaatste mocht maken.” The Last Formation is de ‘muziekificatie’ van tien jaar Hard Bass. Stevig, bombastisch en vol elementen uit die hardstylegeschiedenis, ,,je gaat hem zaterdag wel een paar keer horen, denk ik!”

Nee, Bas wordt niet vaak Hard Bas genoemd, soms in het buitenland (,,maar verder gelukkig niet”) en as we write is hij op weg naar de studio waar hij met zijn Team Green-dj-kompanen Atmozfears en B-Front, met wie hij zaterdag een muzikaal trio vormt, alvast wat platen gaat doornemen. Hij heeft er zin in, die aller-, allerlaatste. Een understatement. Gemist heeft hij er geen een, ,,het hele spectrum van mijn muzikale carrière heb ik op Hard Bass beleefd.” Van de begindagen dat alles nog ‘superspannend’ was tot nu, de meer ‘oudere rot’, zoals hij zichzelf lachend noemt. ,,Nerveus ben ik niet, maar elk optreden hier is altijd heftig, heel intens. Ik geef het allerbeste van mezelf, dat doet die plek en het publiek vanzelf met je.”

Bas Oskam a.k.a. Noisecontrollers in zijn natuurlijke habitat

De producer slash dj was hiervoor aardrijkskundeleraar tot hij op een goeie dag besloot de landklimaten en lössgronden te verruilen voor baslijnen en vocals. ,,Ik voelde aan alles dat ik dit moest doen.” Een professioneel zondagskind dat de afgelopen twaalf jaar de decks in zo’n beetje alle windstreken heeft aangetikt met zijn muziek, eerst in duo-vorm met Arjan Terpstra, sinds 2013 alleen. Vervelen doet het nooit, vertelt de bevlogen artiest, ,,ik heb het leukste werk dat er is, ik ga de hele wereld over om feest te vieren.”

Zaterdag wordt er eentje met een lach en een traan, voorspelt hij. Bij wijze van spreken dan, gehuild heeft hij nog nooit tijdens een gig, ,,maar ik word soms wel overvallen door emoties, hoor, zeker in Gelredome.” Zelf gaat hij in elk geval zijn drie nieuwste platen draaien, waaronder natuurlijk het anthem en een remix van Scooter, ,,maar ook met terugblikken naar vroeger.” Memories that Hard Bass represents, klinkt het meermaals in het door hem geproduceerde Anthem en dat is het precies. Hard Bass muzikaal heel goed neerzetten, voor de mooiste herinneringen voor de dag en alle dagen erna. ,,Zodat we het met z’n allen goed af kunnen sluiten en we iedereen een onvergetelijke laatste keer kunnen laten beleven. We go out with a bang.

'Zoveel mooie herinneringen'

Rauw en technisch, zo omschrijft Elizabeth Dijkhuizen van organisator B2S het feest dat zaterdag weer in vol ornaat losbarst. Liefhebbers van ‘mysterieuze sprookjesthema’s’ kunnen beter thuisblijven, bij Hard Bass gelden als rode draad van de avond, nacht en stukje ochtend de technische, industriële elementen, zoals bewegende objecten in het plafond en extreme lichtshows. En dan is er dit jaar ook de livestream op de website van B2S, voor hen die net achter het kaartjesnet visten.

Dat Hard Bass in de loop der jaren een grote schare trouwe fans heeft verworven, een event is geworden dat altijd stijf uitverkoopt en onder zowel artiesten als bezoekers echt een begrip is, is een feit. Maar waarom zou je dan stoppen? ,,Nu is het nog alive and kicking, licht Dijkhuizen toe, ,,en toch willen we voorkomen dat het zou kunnen doodbloeden.” Een heel sterk en ontwikkeld concept, omschrijft ze het. ,,Maar we willen altijd op zoek naar die vernieuwing en dat kan niet meer bij Hard Bass. Dus dan moet je er op een gegeven moment voor durven te kiezen om te stoppen, juist om dat concept in ere te houden. We stoppen op het hoogtepunt.”

Hun fans zijn ‘superdedicated en heel erg betrokken’. ,,Als je er zelf weleens bent geweest, weet je precies wat ik bedoel.” Ze blikt met een grote lach terug naar haar Hard Bass firsttimer in 2012. ,,Je komt binnen en ziet meteen het publiek als een man helemaal losgaan op de muziek. Het voelt zo groots en zo vertrouwd tegelijkertijd.” De sfeer in de hardstyle-scene in niet te vergelijken met die van welk muziekgenre dan ook, ,,het is zo saamhorig, iedereen voelt en gaat voor hetzelfde.” En dat is dus die muziek die zowel euforisch als rauw kan klinken, met een gemeenschappelijke deler van zo’n 150 bpm. Het teamverband waarin de artiesten in drietallen draaien met een live-act op het eind, spreekt veel bezoekers aan, weet ze. Hoe later, hoe steviger en meer rawstyle en dit jaar is er ook de Heroes of Hard Bass. Een muzikaal eerbetoon, ,,een formatie van artiesten die veel hebben betekend voor hardstyle en echt een toffe show, ergens halverwege.”

De afgelopen maanden hebben ze artiesten en fans gevraagd om herinneringen te delen. Ze zucht even. Ze hebben ontzettend veel gehoord, de mooiste herinneringen, de bizarste momenten. ,,Wel dubbel, hoor”, beaamt ze, afscheid nemen van zoiets moois dat voor zovelen zo veel betekent. ,,Ik vind het ook verschrikkelijk jammer dat we stoppen.” Maar wel met een hele dikke show, zo besluit ze. ,,Zo eentje waarnaar je heimwee krijgt de dag erna. Dat heb ik tenminste altijd.”

Fan Silvia: 'Superfijn om dit samen te kunnen delen'

Ze beleefde haar eerste in 2009. ,,Ik stond vooraan, keek omhoog en zag in koeienletters Hard Bass in de lampen hangen. Ik besefte me toen echt: wauw, hier bén ik nu gewoon.” Ook voor Silvia van Leeuwen wordt het de laatste, zaterdag. ,,Heel raar om te beseffen, het is elke keer weer zo’n groot festijn.”

Ze delen een liefde voor hardstyle en voor elkaar: Silvia van Leeuwen en haar Jeroen, ,,de liefde werd definitief bestempeld op Hard Bass."

Waar je ook vandaan komt, wie je ook bent, wat je ook doet. Het maakt niets uit hier. De muziek verbroedert en zorgt voor laagdrempeligheid, ,,je hebt altijd iets om over te praten.” Maar de gouden regel is wel: begin geen gesprek voor de drop van een track. Ergo: ,,dan moet er gedanst worden.” Ze is tegenwoordig wat meer van ‘het rauwe’. Zo vindt ze dj Radical ‘raw’ Redemption lekker stevig doordraaien, ,,aangenaam om bij te staan.” Hoewel, ‘staan’... Dansen natuurlijk, verbetert ze zichzelf snel, ,,niet te doen om stil te blijven staan op hardstyle!”

Het zijn onder meer de special acts die het zo bijzonder maken, zoals ‘die met de afzuigkap’, ,,het ding ging omhoog en de dj kwam tevoorschijn.” Maar natuurlijk is het vooral de muziek die haar vol in haar hardstyle-hart raakt. De teams waarin de dj’s draaien zijn verrassend, ,,je hoort altijd de nieuwste tracks als eerste.” Of nou ja, met tienduizenden anderen dan, glimlacht ze. In de loop der jaren is een grote vriendengroep ontstaan, met allemaal liefhebbers ’overal en nergens vandaan’. Ze gaan met zo’n 25 man en al een week of drie borrelt het van de zin in hun groepsapp. De line-up is lang en breed gedeeld en onder de vrouwen gaan prangende vragen als ‘lange broek of blote benen’ heen en weer. Zij: lange broek, ,,met een zwarte glittertop ofzo.”

‘Onwijs veel nieuwe muziek, geweldige ervaringen en nieuwe vrienden’. Hard Bass in een notendop voor haar. En zo veel herinneringen, ,,ik weet zeker dat kippenvel me zaterdag bekruipt en misschien dat er ook wel wat tranen vallen.” Dan kan haar grote liefde Jeroen haar mooi troosten. Ze ontmoette hem op een ander feest, maar de liefde werd vier jaar geleden definitief bestempeld op, jawel, Hard Bass dus. Haar ogen stralen: ,,Superfijn om dit samen te kunnen delen.”


Noord-Koreanen krijgen helft minder te eten

Noord-Koreanen krijgen helft minder te eten

Foto: AFP

Foto van 'Metro'

27 MIN

Veel Noord-Koreanen zijn al zwaar ondervoed en dat lijkt alleen maar erger te gaan worden. Het Stalinistische land heeft zijn voedselrantsoenen namelijk bijna gehalveerd. Waar de bewoners voorheen dagelijks 550 gram kregen, moeten zij het vanaf nu doen met 300 gram per dag.

Dat meldt het persbureau Reuters aan de hand van een memo van Noord-Korea aan de Verenigde Naties. Het land kampt naar eigen zeggen met flinke voedseltekorten door extreem weer en sancties. Die sancties zijn afgelopen jaren, vooral door het kernwapenprogramma, verzwaard.

Veel ondervoeding


Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Paniek: 's werelds grootste Nutellafabriek ligt stil

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Metro'

1 UUR

Trouble in Nutellaparadise: de grootste productiefabriek ter wereld heeft te maken met kwaliteitsproblemen en ligt sinds dinsdag stil.

Kwaliteitsproblemen

Dat kan eventueel best problematisch worden, want normaal produceert de fabriek 600.000 chocopotten per dag. Daarnaast worden de Kinder Bueno-chocoladerepen, wie kent ze niet, hier ook gemaakt. Bij een test kwamen de kwaliteitsproblemen naar voren, melden verschillende Franse media, zoals TVA Nouvelles. Het is nog onduidelijk of het om bacteriële problemen gaat.


Daar is ie dan eindelijk! De Samsung Galaxy S10

Daar is ie dan eindelijk! De Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10.

Advertorial

20 FEB 2019

‘The new Galaxy is coming up’ #20february #GalaxyUnpacked #10YearsOfGalaxy, postte Suzanne Schulting dinsdag enthousiast op Instagram. De Olympische kampioene shorttrack had, als gezicht van Samsung, het cijfer 10 in haar handen.

Pre-orderen

De boodschap was duidelijk: de langverwachte Samsung Galaxy S10-smartphone komt eraan (S10, S10+ en S10e). Op woensdag 20 februari start de pre-orderfase, die duurt tot en met 7 maart. Een dag later begint de daadwerkelijke sale van de onder millennials zo gewilde telefoon (opvallend veel dames zijn er overigens fan van!).


OM vervolgt in 11 insulinezaken met 4 doden

Zorgverlener vervolgd voor 11 insulinezaken, 4 doden

Zwarte schermen op de begraafplaats in Heerjansdam. Forensisch onderzoekers graven een lichaam op voor het onderzoek naar de insulinemoorden. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

De 22-jarige Rahiied A. die wordt verdacht van de zogenaamde ‘insulinemoorden’, heeft elf zaken aan zijn broek hangen. Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat ze hem in deze zaken vervolgen voor moord dan wel poging tot moord.

Het gaat om zaken waarin de man patiënten zonder noodzaak insuline toediende. Sommigen hebben dit niet overleefd, anderen werden ziek. In vier van de elf zaken gaat het om mensen die de insuline-injectie niet hebben overleefd.

Begin december werd al bekend dat het OM in tien gevallen tot vervolging overgaat, waarin vier personen overleden en zes onwel of ziek werden. Twee zaken waren nog in onderzoek. In totaal zijn vier verdachte gevallen die het OM heeft onderzocht, geseponeerd.


Op safari met een urban jungle interieur
Likeability of7

Op safari met een urban jungle interieur

Advertorial Veneta

20 FEB 2019

Een enorme trend in 2018, die ook nog even doorzet in 2019! En wat zijn we daar blij om. Alle Nederlanders vlogen massaal naar de tuincentra om vervolgens met een grote buit aan planten weer naar huis te gaan. Leeggeroofde tuincentrums bleven achter: een groot succes. Gelukkig staat deze interieurstijl niet alleen leuk, maar is het ook nog eens goed voor je. In dit artikel komen jullie erachter waarom je op safari moet gaan en je interieur een urban jungle look moet geven.

Pak je koffers maar vast

Ben je van plan om compleet van interieurstijl te gaan wisselen, ga dan eens door je spullen en maak een strenge selectie. Wat gaat er weg en wat blijft? Wanneer je al een paar vintage-items in je oude inrichting had, kun je die zeker weer goed kwijt in je urban jungle. Voor inspiratie over hoe jij jouw urban jungle het liefst hebt, neem je even een kijkje op Pinterest of Instagram. Maak je eigen moodboard en check de ruimte die je beschikbaar hebt. Het leuke is dat alle urban jungle-inrichtingen op elkaar lijken, maar geen één hetzelfde is. Dat is wat we willen, toch?


lovelike
user_5f2eb78314ed72f0d772b37d4eab473f866edf94_avataruser_29adb1fba5f3f098440681acb37913cf388ec56d_avataruser_17d69ee0c803b6c6aba7feb5628adf9793876436_avatar

+4


Foto: ANP

Onderzoek: 67 procent meer bijlesbedrijven dan eerst

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Bijlesbedrijven voor basisschoolscholieren poppen als paddestoelen de grond uit, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Ouders zouden ook meer geld steken in het (vroeg) bijspijkeren van hun kind.

Meetmoment

Er zouden bijna 70 procent meer bijlesbedrijven bestaan dan vier jaar geleden, blijkt uit het onderzoek. De Citotoets, die steeds zwaarder weegt, zou daar mee te maken hebben. Veel ouders willen hun kind extra laten trainen voor het belangrijke meetmoment, waar bedrijfjes dan weer handig op inspelen.


Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom
Likeability of5

Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom

In samenwerking met HelloFresh en Global Savings Group

18 FEB 2019

Emma (31) en Tom (34) wonen sinds kort in Haarlem, waar ze net hun eerste huis hebben gekocht. Emma en Tom delen hun ervaring met HelloFresh.

Emma: „We hebben allebei een leuke, maar drukke baan. In het weekend is het wat ons betreft dan ook tijd voor ontspanning. Lekker uit eten, naar de film, een weekendje weg... Helaas willen de boodschappen er met dit drukke schema nog wel eens bij inschieten. Dat resulteerde op een gegeven moment te vaak in avonden waarop er maar weer lukraak eten werd besteld. Ik was er klaar mee, het kostte op een gegeven moment zoveel geld! Op mijn werk vertelde een collega over HelloFresh. Zij had net haar eerste box besteld. Ik dacht dat wil ik ook wel proberen."

Waarom HelloFresh de uitkomst is voor Emma en Tom

likedislike
user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avataruser_4ef4c8d924c529cf2b514f0e2c8049a0051007cd_avataruser_57e58222bf4f77b65d094f0c4124fa9d4cd6fa8b_avatar

+3


Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Deze groepen moeten het vaak met 'n minimumloon doen

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Het minimumloon is 'jarig' en daarom heeft het CBS weer eens een onderzoek op het bedrag losgelaten. Wat blijkt: meer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient nog steeds het laagste bedrag dat een werkgever moét uitbetalen.

Van gulden naar euro

Zaterdag is het precies vijf decennia geleden dat het wettelijk minimumloon van kracht werd. Toen was dat nog 611,70 gulden per maand, nu komt dat neer op afgerond 278 euro. Sinds 1 januari dit jaar geldt voor mensen met voltijdswerk maandelijks een minimum van 1615,80 euro bruto.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

11 DEC 2018

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Rook stijgt uit boven gebouwen in de buurt van Bughayliyah, Syrië. Foto: AFP

OM gebruikt salarislijsten IS tegen jihadisten

Rook stijgt uit boven gebouwen in de buurt van Bughayliyah, Syrië. Foto: AFP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Het Openbaar Ministerie zet salarislijsten van Islamitische Staat in als mogelijk bewijsmateriaal tegen teruggekeerde IS-strijders. Een woordvoerder van het OM bevestigt berichtgeving daarover van het AD.

Eigen administratie

Op de salarislijsten staan namen van mensen die bij de terreurgroep waren aangesloten, onder wie Nederlandse IS'ers. De documenten die justitie heeft gekregen van de militaire inlichtingendienst MIVD, zijn in ieder geval tijdens één rechtszaak al gebruikt. Zo slaat de administratie van IS terug op haar eigen strijders, schrijft de krant.


Foto: ANP

Botswana overweegt herinvoering olifantenjacht

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

In Botswana wordt het binnenkort misschien weer legaal om op olifanten te jagen. Eerder was het nog verboden om de dieren te doden.

Discussie

Het land heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. In 2014 werd een verbod op de jacht ingevoerd. Op het moment leven er zeker 130.000 olifanten in het dunbevolkte Afrikaanse land, wat neerkomt op één olifant op 18 inwoners. Er woedt al langer een discussie tussen lokale organisaties en verdedigers van dierenrechten.


CU en jongerenorganisaties slaan handen ineen

CU en jongerenorganisaties slaan handen ineen

Gert-Jan Segers maakt zich grote zorgen over de toenemende druk onder jongeren. Foto: Anne Paul Raukema.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 07:00

Zes jongerenorganisaties slaan vanaf vandaag samen met de ChristenUnie de handen ineen en vormen coalitie-Y. Ze maken zich grote zorgen over de toenemende druk onder jongeren. Ze willen toebouwen naar een grotere coalitie om zo concrete oplossingen te kunnen aandragen en daar politiek draagvlak voor zoeken.

Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, wil dat zijn partij zich hard maakt voor millennials. „Het is een onderwerp dat zichzelf heeft opgedrongen”, zegt fractievoorzitters Segers. „Het begon aan de keukentafel. Mijn drie dochters zeiden: wij zijn de sjaak. We krijgen geen basisbeurs, hebben minder kans op een vaste baan en huis en de prestatiedruk is groot.”

Rol voor de overheid


Familie Michael Jackson naar rechter om misbruikdocu

Familie Michael Jackson naar rechter om misbruikdocu

Michael Jackson wordt in de docu beschuldigd van seksueel misbruik / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De familie van Michael Jackson stapt naar de rechter om de zogenoemde misbruikdocu die over de zanger gemaakt is. In de documentaire, die op 3 maart uitgezonden zou worden door HBO, wordt de King of Pop van seksueel misbruik beschuldigd. De nabestaanden willen voorkomen dat Finding Neverland wordt uitgezonden.

Contractbreuk

De Jacksons klagen HBO aan wegens contractbreuk. Ze beroepen zich op een clausule in een contract uit het verleden waarin HBO beloofde Michael niet te zullen vernederen of te schande te maken. Het contract komt nog uit 1992, toen HBO de uitzendrechten bemachtigde van de concertregistratie van Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour. De clausule zou nog steeds geldig zijn.


De Mol België gaat van start zonder mol

De Mol België gaat van start zonder mol

De finalisten van widm 2018, waar wel een mol tussen zat / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

„Mmmm we missen nog iets. Kandidaten? Check. Locatie? Check. Mol? ...." Op 10 maart gaat het nieuwe seizoen van De Mol, de Belgische variant van Wie is de Mol? van start, maar er staat kijkers een grote verrassing te wachten. Er is namelijk helemaal geen mol.

On the fly

De kick-off van het Belgische programma staat goed gepland: op 9 maart wordt namelijk duidelijk wie het Nederlandse widm heeft gewonnen, en dan kan je met al je complottheorieën mooi gelijk doorstromen naar de Belgische variant. Maar dat wordt wel even wennen, want in de eerste aflevering zitten alleen maar kandidaten.


Wat gaat er vanavond gebeuren in Temptation Island?
Likeability of3

Wat gaat er vanavond gebeuren in Temptation Island?

De deelnemers van Temptation Island / RTL

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Wat staat er voor vanavond op het programma in Temptation Island? Metro licht alvast een tipje van de sluier op, het belooft namelijk spannend te worden..

Mannen vs mannen

De mannen gaan elkaar namelijk eindelijk ontmoeten! De vrouwen zagen vorige week al welk vlees ze in de kuip hadden (en de mannen waren de hele avond aan het wachten totdat zij dan ook hun rivalen zouden zien, maar dat bleef uit).


dislike
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar

Wordt jihadbruid Shamima de volgende Laura H.?

Begum op een foto in de hand van haar oudste zus. Bron: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

Haar geboorteland Engeland wijst haar de deur en nu wil ze Nederland in, de 19-jarige Shamima Begum. De 'jihadbruid' vertrok vier jaar geleden naar het strijdgebied, trouwde met de Nederlandse IS-strijder Yago Riedijk en is net bevallen van hun derde kindje. De eerste twee verloor ze in het strijdgebied door ondervoeding of ziekte.

Laura H.

Wie zo'n vier jaar geleden ook naar het strijdgebied vertrok, is de inmiddels wereldberoemde 22-jarige Laura H. uit Zoetermeer. Half september 2015 vertrok zij met haar man Ibrahim en twee jonge kinderen naar het Iraakse Mosul, gelegen in IS-gebied. Toen ze terug wilde komen naar Nederland, werd ze op het vliegveld meteen opgepakt en veroordeeld tot 24 maanden cel voor deelname aan een terroristische organisatie.


Twitter verdeeld over Bregman vs Fox News

Twitter verdeeld over Bregman vs Fox News

Het interview met Bregman liep al snel uit de hand

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De woordenwisseling tussen de Nederlandse historicus Rutger Bregman en Fox News presentator Tucker Carlson heeft Twitter verdeelt. Want wie gaat er eigenlijk de 'fout' in?

De beelden van de verhitte discussie tussen beiden zijn door Bregman zelf woensdagavond online gezet. Fox News heeft ervoor gekozen het interview niet uit te zenden. Carlson interviewt Bregman, maar dat gaat al snel fout. Bregman maakt enkele opmerkingen, die Carlson niet pikt. Uiteindelijk noemt Carlson Bregman een idioot en vervolgt hij met een: „Why don't you go fuck yourself!"

Held


Acteur zet aanval in scène voor meer salaris

Acteur zet aanval in scène voor meer salaris

Jussie Smollett / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een Amerikaanse acteur heeft een aanval op zichzelf in scène gezet, omdat hij ontevreden was over zijn salaris. Dat zegt de politiechef van Chicago op een persconferentie.

De acteur, de 36-jarige Jussie Smollett die bekend is van Empire, zei slachtoffer te zijn geworden van een racistische en homofobe aanval. Hij zei dat zijn belagers hem een strop om de nek hadden gedaan en vloeistof over hem heen hadden gegoten. Daarop volgden veel steunbetuigingen aan het adres van Smollett.

Ingehuurd


Politie waardeert wielklemgrap StukTV niet

Politie waardeert wielklemgrap StukTV niet

/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft laten weten niet erg blij te zijn met de heren van StukTV. De mannen van het bekende YouTube-kanaal deden een poging om een wielklem aan te brengen bij een politieauto in het centrum van Amsterdam.

Mislukt

Die actie mislukte, agenten wisten het namelijk te voorkomen. Maar erg blij is de politie niet. „Opdracht door @StukTV om een zo creatief mogelijke manier een boete te krijgen is mislukt", schrijft de politie op Twitter. „Hinder hulpverleners niet! Geef je verstand voorrang!"