Metro
Metro Nieuws 18 jan 2019 / 14:00 uur

Zeven jaar cel geëist in zaak zinloos geweld

Er is zeven jaar cel geëist tegen een 26-jarige Utrechter die vorig jaar de toen 25-jarige Lucas de Ruwe zo zwaar heeft mishandeld dat hij vijf dagen daarna overleed.

De Ruwe was vorig jaar juli met twee vrienden iets aan het eten in een cafetaria. Daar hadden ze een woordenwisseling met de verdachte. Die gaf uit het niets een klap met zijn vuist op de zijkant De Ruwe’s hoofd. Vervolgens gaf hij het slachtoffer een harde nekslag.

De Ruwe zag de klappen niet aankomen, daardoor kon hij zich niet verdedigen waardoor de klappen maximale schade veroorzaakten.

Strafblad

Dat de 26-jarige Utrechter niet de intentie had om het slachtoffer te doden, is waar de officier van justitie van uitgaat. Het gaat in dit geval dus om zware mishandeling met de dood tot gevolg.

Dat de verdachte een kort lontje heeft, bleek al eerder. Hij heeft namelijk een lang strafblad met onder andere een veroordeling voor geweldsdelicten. Dat weegt dan ook mee in de strafeis.

„Lucas had geen kwaad in de zin en ging confrontaties juist uit de weg", vertelde de officier van justitie. „Dat juist hij slachtoffer is geworden van zinloos geweld is onverteerbaar."

De uitspraak in deze zaak is op 1 februari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeven jaar cel geëist in zaak zinloos geweld
Sluiten