Metro
Metro Sport 18 jan 2019 / 13:35 uur

Kolvende moeder wint ultrarace van 431 kilometer

De Britse Jasmin Paris is ultraloopster en heeft als eerste vrouw de Montane Spine Race gewonnen. Ze rende 83 uur lang en legde 482 kilometer af. Een prestatie op zich! Jasmin gebruikte de pauzes om te kolven voor haar 14 maanden oude dochtertje.

De 35-jarige moeder brak het record van de mannelijke ultrarenner Eoin Keith. Hij rende in 2016 een record van 95 uur en 17 minuten. Jasmin’s exacte tijd was 83 uur, 12 minuten en 23 seconden. Daarmee was ze 12 uur sneller dan de vorige recordhouder.

Uit iedere steen een dier verschijnen

„Het was enorm zwaar. Twee derde van de race loop je in het donker en de uitdaging zit hem erin op de juiste momenten je slaapjes te pakken”, vertelde ze de BBC. „Op het laatst zag ik uit iedere steen een dier verschijnen, ik was aan het hallucineren."

Het kolven deed ze vier keer tijdens de race. Haar man bracht haar dan de speciale pomp voor het aftappen van de moedermelk. De melkproductie nam wel af tijdens de race, maar Jasmin is blij dat ze het gedaan heeft. „Ik wilde eigenlijk al geen borstvoeding meer geven, maar mijn dochter liep tijdens de kerstdagen twee virussen op, dus ik ben het zelfs weer gaan opvoeren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kolvende moeder wint ultrarace van 431 kilometer
Sluiten