Metro
Metro Sport 18 jan 2019 / 13:35 uur

Kolvende moeder wint ultrarace van 431 kilometer

De Britse Jasmin Paris is ultraloopster en heeft als eerste vrouw de Montane Spine Race gewonnen. Ze rende 83 uur lang en legde 482 kilometer af. Een prestatie op zich! Jasmin gebruikte de pauzes om te kolven voor haar 14 maanden oude dochtertje.

De 35-jarige moeder brak het record van de mannelijke ultrarenner Eoin Keith. Hij rende in 2016 een record van 95 uur en 17 minuten. Jasmin’s exacte tijd was 83 uur, 12 minuten en 23 seconden. Daarmee was ze 12 uur sneller dan de vorige recordhouder.

View this post on Instagram

Our girl crush for today is Jasmin Paris, who has SMASHED the record books in Britain's most brutal race. 🏆 The 268 mile Montane Spine Race covers the full distance of the Pennine Way, in winter conditions, with runners carrying their kit throughout and sleeping only when they choose to. The elevation gain is equivalent to running up 1.5 Everests. Two-thirds of the race takes place in the dark, and Jasmin slept for only three hours during her run. 💜 Jasmin is the first woman ever to win the race and she also set a new overall course record (83 hours 12 mins), taking *over 12 hours* off the previous best MEN'S time. 12 HOURS. This is being dubbed as one of the all-time greatest achievements in ultra-running. 💜 And she's not even a full-time pro: she gave birth 14 months ago, works as a vet and is currently completing a thesis. She even found time to express milk at the race checkpoints. The photo shows her reunited with her daughter at the finish line. What an absolute legend. 👏 #girlcrush #amazing #amazingwoman #inspirational #inspirationalwomen #ultrarunning #jasminparis #jasminparisforSPOTY #athlete #thesheshirtshop #femaleathlete #mindblowing #run #running #runner #runnersofinstagram #ukrunning #strongwomen #breastfeeding #breastfeedinginpublic #montanespinerace #pennineway #race #smashedit

A post shared by The She-Shirt Shop (@thesheshirtshop) on

Uit iedere steen een dier verschijnen

„Het was enorm zwaar. Twee derde van de race loop je in het donker en de uitdaging zit hem erin op de juiste momenten je slaapjes te pakken”, vertelde ze de BBC. „Op het laatst zag ik uit iedere steen een dier verschijnen, ik was aan het hallucineren."

Het kolven deed ze vier keer tijdens de race. Haar man bracht haar dan de speciale pomp voor het aftappen van de moedermelk. De melkproductie nam wel af tijdens de race, maar Jasmin is blij dat ze het gedaan heeft. „Ik wilde eigenlijk al geen borstvoeding meer geven, maar mijn dochter liep tijdens de kerstdagen twee virussen op, dus ik ben het zelfs weer gaan opvoeren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kolvende moeder wint ultrarace van 431 kilometer
Sluiten