Julia Onclin
Julia Onclin Nieuws 16 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Voorwaardelijke celstraf geëist tegen rapper Boef

De officier van justitie heeft woensdag een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van 2,5 jaar geëist tegen Boef. De rapper die eigenlijk Sofiane B. heet, begin in 2016 twee grote snelheidsovertredingen op de snelweg in Tilburg. Op een video die hij in 2016 op internet heeft geplaatst is te zien hoe hij met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg bij Tilburg racet. Naast een voorwaardelijke celstraf en een rijontzegging van 2,5 jaar eist de officier van justitie ook dat de rapper 7000 euro geeft aan een fond voor verkeersslachtoffers.

Eerder werd de Audi RS6 waarmee Boef over de snelweg scheurde al in beslag genomen door de politie. Uit de rittenregistratie kwamen nog diverse andere snelheidsovertredingen naar voren. Volgens de officier van justitie bewijst dit dat de rapper ook achter het stuur zat toen de auto met 165 kilometer per uur door de bebouwde kom van Tilburg reed. ,,Dit soort snelheden horen thuis op een circuit. Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd”, stelde de aanklager.

Voorwaardelijke celstraf geëist tegen rapper Boef.
Voorwaardelijke celstraf geëist tegen rapper Boef. Foto: ANP.

Oneerlijk behandeld

De 25-jarige rapper uit Haarlem wilde woensdag in de rechtbank niet diep ingaan op de vragen over zijn rijgedrag. Het enige wat hij erover kwijt wilde, is dat hij zich oneerlijk behandeld voelde. Dat omdat andere bestuurders die te hard reden en in het filmpje te zien zijn niet terecht hoeven te staan. Daarnaast zei Boef dat hij van zijn fouten geleerd heeft.

Boef’s advocaat, Khalid Kasem, stelt dat het filmpje niet bewijst dat Boef degene is die de snelheidsovertredingen heeft begaan. ,,In het beeldmateriaal is geknipt. Het is gemanipuleerd’’, zei hij. De advocaat van Boef vroeg dan ook om vrijspraak. Volgens hem is Boef al genoeg gestraft omdat hij al een cursus moest doen en zijn rijbewijs een tijd kwijt was.

De rechter doet op 30 januari uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.