Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 jan 2019 / 11:20 uur

Verdachte brand: ‘Ik kan de tijd niet terugdraaien’

Gilermo I. (25), hoofdverdachte van de fatale flatbrand in Diemen in de zomer van 2017, heeft vrijdag bij de start van zijn proces spijt betuigd.

„Ik vind het heel erg wat er is gebeurd. Maar ik kan de tijd niet terugdraaien", zei hij. Op een compilatie van camerabeelden was te zien hoe hij samen met iemand anders de toegangsdeuren naar en in de flat forceerde en hoe korte tijd later een explosie plaatsvond. Kort daarop vulde de hal zich met rook.

Bij de brand – in de woning van zijn zus Simona (24) op de begane grond in een flat van vijftien etages hoog – kwam de 27-jarige David Swart om het leven. Twee anderen raakten gewond.

Niet stilgestaan bij gevaren

I., die alleen wilde praten over zijn eigen aandeel, heeft toegegeven de brand te hebben gesticht. Hij zei nooit te hebben stilgestaan bij de gevaren. Zijn zus heeft toegegeven betrokken te zijn geweest bij het plan en de verzekering te hebben willen oplichten. Volgens haar kwam haar broer met het idee. Zij besloot mee te werken „om het geld".

In de zaak staat ook Rachied V. (27) terecht. Hij liet weten niets met de zaak te maken te hebben en zich verder op zijn zwijgrecht te beroepen.

Later op de dag worden de strafeisen uitgesproken. Dit gebeurt nadat de slachtoffers en de nabestaanden gebruik hebben gemaakt van hun spreekrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verdachte brand: ‘Ik kan de tijd niet terugdraaien’
Sluiten