Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 jan 2019

Tot eind volgende week geen asielkinderen uitgezet

De regeringspartijen hebben een adempauze ingelast om het eens te kunnen worden over de verruiming van het kinderpardon. Afgesproken is dat in ieder geval tot eind volgende week geen asielzoekers met kinderen meer uit worden gezet die al langer dan vijf jaar in Nederland verblijven.

Het CDA en D66 leverden afgelopen week een plan in bij staatssecretaris van asiel Mark Harbers (VVD), om de regels van het kinderpardon te laten versoepelen. Harbers heeft laten weten dat deze adempauze al gepland stond. De timing zou op puur toeval berusten.

Geen gewortelde kinderen op het vliegtuig

Coalitiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en een aantal oppositiepartijen, samen een Kamermeerderheid, willen het kinderpardon verruimen. Tot het zover is moeten kinderen die straks alsnog in aanmerking komen voor de pardonregeling, niet worden uitgezet, vinden ze. Maar daar wil Harbers niet aan. Op verzoek van GroenLinks laat hij wel weten dat er voorlopig geen zogeheten gewortelde kinderen op het vliegtuig worden gezet.

De ChristenUnie, PvdA, Partij voor de Dieren en Denk steunen het initiatief, waarmee het plan op een meerderheid kan rekenen in de Tweede Kamer. De VVD blijft fel tegenstander van het plan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Tot eind volgende week geen asielkinderen uitgezet
Sluiten