Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Sneeuw kan komende dagen overlast geven in verkeer

De komende dagen moet het verkeer in het hele land rekening houden met hinder door de winterse omstandigheden. Dat stelt Rijkswaterstaat. Donderdag op vrijdagnacht begint het te sneeuwen in het zuiden en dat trekt vrijdag door naar het noorden. Dat kan vooral in de ochtendspits voor overlast zorgen.

Code geel

Code geel is voor het hele land van kracht. Ook kan het glad zijn op de weg, door de bevriezing van natte weggedeelten. NS en ProRail hebben voor vrijdagmorgen de dienstregeling aangepast. Tot 10.00 uur rijden er minder treinen in het oosten en zuidoosten van het land. Ook rijden er minder intercity’s tussen Amsterdam en Eindhoven.

De afgelopen dagen werd verwacht dat de sneeuw voor veel overlast zou zorgen, maar dat bleek in mindere mate het geval te zijn. De sneeuw kwam woensdag een stuk later het land in dan verwacht. Uiteindelijk begon het woensdagavond pas echt te sneeuwen.

Rijkswaterstaat laat weten met 1200 medewerkers, 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers paraat te staan om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen. Tot nu toe is er al 44 miljoen kilo zout gestrooid.

Voor zowel vrijdag als zaterdag staat er nog sneeuw op de planning, daarna is het grotendeels gedaan met de winter. Er kan hier en daar nog wat natte sneeuw vallen, maar het is veelal droog met kans op regen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sneeuw kan komende dagen overlast geven in verkeer
Sluiten