Metro
Metro Nieuws 31 jan 2019 / 17:20 uur

13 kilo meth in woning Rotterdam gevonden

Breaking Bad-achtige taferelen in Rotterdam. In een appartement aan de Kees Pijlstraat heeft de politie daar 13,2 kilo crystal meth in beslag genomen. Ook werd er 1,2 kilo cocaïne en 1500 euro gevonden.

Spookwoning

De 35-jarige bewoner is aangehouden. Volgens de lokale politie gaat het om ‘spookbewoning’, een appartement waar formeel niemand staat ingeschreven. Criminelen gebruiken woontorens en appartementencomplexen voor criminele activiteiten of als anonieme verblijfplaats.

De politie zag woensdagmorgen dat er niemand ingeschreven stond op het adres, maar er wel tekeningen van bewoning waren. Toen het team eenmaal binnen was, troffen ze daar weegschaaltjes en verpakkingsmaterialen aan. Die laatste kunnen gebruikt worden bij handel in drugs. In de slaapkamer stond een tas waar een ‘blok’ uit stook, dat bleek na onderzoek de cocaïne te zijn.

Crystal meth is methamfetamine die in kristalvorm op de markt wordt gebracht. Volgens Jellinek zou een gram in 2016 tussen de 100 en 200 euro opbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
13 kilo meth in woning Rotterdam gevonden
Sluiten