Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 jan 2019 / 18:59 uur

Pornhub ziet sessies flink stijgen door shutdown VS

Meten is weten. Dat geldt voor alle grote bedrijven en sites en dus ook over Pornhub. De bekendste pornoverzameling van het digitale web heeft zodoende een opvallende ontdekking gedaan rondom de Amerikaanse shutdown.

In Washington DC – de plaats waar de meeste werknemers getroffen worden door de shutdown – is namelijk een significante stijging te zien van het aantal bezoeken aan de website in de week na de shutdown.

Veel vrouwen

Nou is het websitebezoek in zijn algemeenheid gestegen, maar de stijging van 6,3 procent bij Pornhub ligt een stukje hoger dan het gemiddelde. Wat opvalt is dat de shutdown vooral veel vrouwen naar de site wist te leiden, want hun sessies stegen met 12,3 procent.

Vooral tijdens de nachtelijke uren is Washington actief online. Vermoedelijk juist dan omdat ze dan niets om handen hebben en de volgende ochtend niet per se vroeg op hoeven te staan. Opvallend is ook dat in het koude januari veel mensen op video’s over buitenavontuurtjes zoeken, waarschijnlijk balend dat zo’n shutdown niet in juli plaatsvindt.

800.000 ambtenaren

De shutdown in de Verenigde Staten duurt inmiddels al bijna een maand. Al die tijd hebben 800.000 ambtenaren geen werk en krijgen ze zodoende ook geen salaris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pornhub ziet sessies flink stijgen door shutdown VS
Sluiten