Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 jan 2019 / 17:54 uur

Man (87) moet bankje graf overleden vrouw weghalen

Het lijkt onschuldig: de 87-jarige Lucas Meijer die een bankje heeft laten plaatsen bij het graf van zijn overleden vrouw, zodat hij haar rustig kan bezoeken. De gemeente Stadskanaal heeft hem echter uitdrukkelijk verzocht om het bankje weg te halen.

Bankjesplaag

Het plaatsen van eigen bankjes op de begraafplaats is nu eenmaal verboden en de gemeente is bang dat als ze Meijer toestemming hiervoor geven er snel veel meer bankjes op de begraafplaats verschijnen. En dat is niet de bedoeling.

De slecht ter been zijnde Meijer gaat al zeven jaar wekelijks naar het graf en is verbaasd door het nieuws. „Als ik er niet meer ben, en de kinderen kunnen goed lopen, dan kunnen ze het bankje ook weer weghalen. De enige mogelijkheid om bij haar te zijn, is dit bankje.”

„We snappen de wens van meneer Meijer heel goed, maar we hebben ons ook te houden aan de regels die we met elkaar hebben afgesproken”, zegt wethouder Lian Veenstra (SP) in gesprek met RTV Noord. De gemeente haalde het bankje al een paar keer weg, maar de familie plaatste het steeds weer terug. Meijer heeft nu bezwaar aangetekend tegen de beslissing. „Daardoor loopt er nu een bezwaarprocedure die we moeten afwachten.”

Gedicht

Meijer krijgt uit het hele land steun. Onder andere van de stadsdichter van Gouda, die er een kort gedicht over schreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man (87) moet bankje graf overleden vrouw weghalen
Sluiten