Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 18 jan 2019 / 19:49 uur

FD ontslaat journalist Boersma: Geen duidelijkheid

Journalist Ans Boersma is door het Financieel Dagblad op straat gezet. In een verklaring op de website laat het medium weten, waarom ze afscheid hebben genomen van hun correspondent.

Jabhat al-Nusra

Eerder deze week werd Boersma uit Turkije – het land waar ze voor het Financieel Dagblad werkte – gezet, omdat ze banden zou hebben met de beruchte Syriër Jabhat al-Nusra. Ze zou de terreurstrijder zelfs aan valse papieren hebben geholpen.

„Als het FD had geweten dat Ans Boersma een jaar eerder een relatie had gehad met een Syriër die via Turkije naar Nederland was gevlucht, zou dat voor het FD een belangrijke reden zijn geweest haar niet als correspondent aan te trekken", schrijft de krant.

Verhoord

De hoofdredactie van de dagkrant sprak vervolgens veelvuldig met Boersma, die later nog verhoord zal worden door de politie. In die gesprekken kon zij „onvoldoende duidelijkheid verschaffen over haar rol."

Boersma heeft ook voor Trouw wat verhalen gemaakt als invaller voor hun vaste correspondent in Turkije. Dat medium laat weten buiten die paar reportages geen contact te hebben gehad met de verslaggever.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FD ontslaat journalist Boersma: Geen duidelijkheid
Sluiten