Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 jan 2019 / 11:30 uur

Politie hoort verdachte doodrijden Geel Hesje

De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van het doodrijden van een van de Gele Hesjes in België, wordt momenteel verhoord door de politie. Dat laat een woordvoerster van de Luikse politie weten. Verdere details wil ze niet kwijt.

Ongeluk of opzet

De chauffeur had zich dinsdagmorgen bij de Belgische autoriteiten gemeld. Zijn advocaat had dat eerder al aangekondigd. Hij stelt dat het om een ongeluk gaat, de Belgische justitie heeft het idee dat er opzet in het spel is.

Afgelopen vrijdag werd een Geel Hesje, die aan het demonstreren was, doodgereden. Het ging om een 50-jarige man, die meedeed aan een snelwegblokkade in Visé bij Luik.

Vergissing

In eerste instantie werd een 56-jarige chauffeur aangehouden, maar dat bleek een vergissing te zijn. De politie had een verkeerd nummerbord doorgeven. De 56-jarige is vrijgelaten. Kort daarna maakte het Openbaar Ministerie in Luik bekend dat een andere Nederlandse man uit Landgraaf geïdentificeerd was als verdachte.

Er werd een Europees arrestatiebevel tegen de man uitgevaardigd, zodat hij na zijn arrestatie aan België kon worden uitgeleverd. De man wordt verdacht het opzettelijk aanrijden van de demonstrant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie hoort verdachte doodrijden Geel Hesje
Sluiten