Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Ziekenhuizen opereerden niet wegens storing

Ziekenhuizen in Noord-Holland hebben de hele morgen alle operaties en afspraken gestaakt, wegens een grote ICT-storing. De medewerkers van de ziekenhuizen kunnen daardoor niet bij de patiëntendossiers. Patiënten die op de spoedeisende hulp binnenkomen, werden nog wel geholpen.

Oorzaak onbekend

Het gaat om ziekenhuizen van de Noordwest Ziekenhuisgroep, dat naar eigen zeggen een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland is. De ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder en poliklinieken in Heerhugowaard, Schagen en op Texel hebben 700 bedden, ruim 4000 medewerkers en zo’n 325 medisch specialisten. Het is niet bekend hoeveel operaties en afspraken er precies zijn afgelast.

De oorzaak van de storing is nog onbekend. Uiteindelijk werd na tweeën bekend dat de storing was verholpen en de werkzaamheden weer konden worden hervat.

Afhankelijk van ICT

„Het operatieprogramma wordt weer opgestart. Patiënten waarbij de operatie is afgezegd of de afspraak op de polikliniek niet is doorgegaan worden zo snel mogelijk gebeld om een nieuwe afspraak te maken", meldt het ziekenhuis.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een ziekenhuis operaties moet uitstellen wegens een ICT-probleem. Vorige week werd het ziekenhuis MST in Enschede platgelegd door zo’n storing, waardoor eveneens de patiëntendossiers niet konden worden ingezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.