Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Nederlander vast om doodrijden geel hesje

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur wordt er van verdacht een demonstrant in een geel hesje te hebben doodgereden. De 56-jarige Brabander is opgepakt.

Doorgereden

Het ongeluk gebeurde vrijdagavond tijdens een blokkade van de snelweg tussen Luik en Maastricht. Volgens een ooggetuige zou de chauffeur zijn doorgereden nadat hij de demonstranten in gele hesjes had gezien. De Belgische politie zou de man hebben gevraagd zijn vrachtwagen even verderop op een parkeerplaats neer te zetten, maar hij zou zijn doorgereden.

Het slachtoffer was een 50-jarige actievoerder. De man overleed ter plaatse.

Medeleven

De vrachtwagenchauffeur is zaterdagavond laat opgepakt. Hij zit nu nog vast in Nederland en wordt later op de dag verhoord. België heeft gevraagd om overlevering van de man. Als hij daarmee instemt, is hij in de loop van volgende week in België. Als hij weigert, moet een rechter beslissen en duurt het iets langer.

In Maastricht liepen actievoerders in gele hesjes zaterdagmiddag met een zwarte rouwband tijdens hun wekelijkse tocht door de Limburgse hoofdstad uit medeleven met de nabestaanden van de overleden actievoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.