Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jan 2019 / 17:58 uur

Mogelijk honderden doden bij dambreuk Brazilië

Autoriteiten en reddingswerkers vrezen dat er bij een grote dambreuk in Brazilië misschien wel honderden doden zijn gevallen. Tot nu toe zijn er 46 mensen onder modder weggehaald, maar er worden nog 300 anderen vermist. Er zijn al 34 lichamen geborgen.

Mogelijk honderden doden bij dambreuk Brazilië
Er worden nog driehonderd mensen vermist / ANP

Vermisten

Vrijdag brak de dam Brumadinho door. Daardoor overstroomde een andere dam, waarna er een modderstroom op gang kwam. In het gebied woonden ongeveer 430 mensen, waarvan er 279 zijn gered. Het dorpje Brumadinho werd niet geraakt door de modderstroom, maar veel wegen en bruggen in de omgeving zijn verwoest.

Onder het aantal vermisten zijn veel medewerkers van Vale SA, de exploitatiemaatschappij van een nabijgelegen ijzerertsmijn. De directeur van het bedrijf zei dat van de ongeveer driehonderd werknemers van de mijn er zo’n honderd zijn getraceerd na de dambreuk. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk.

„Vanaf nu moeten we er rekening mee houden dat we geen levenden meer gaan vinden, maar alleen lichamen", zei gouverneur Romeu Zema tegen verslaggevers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijk honderden doden bij dambreuk Brazilië
Sluiten