Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jan 2019 / 18:29 uur

Julen overleed door val in put

Het Spaanse jongetje Julen is overleden door de val in de put. Dat meldt de Spaanse krant Sur op basis van een sectie, die uitgevoerd werd door vijf forensische artsen op de stoffelijke resten van de peuter.

Volgens de Spaanse autoriteiten heeft het kindje een vrije val van 71 meter gemaakt, en werd zijn lichaam daarna bijna meteen bedolven onder een dikke laag aarde. Uit de eerste resultaten van het lopende onderzoek zou zijn gebleken dat Julen is overleden aan hoofdletsel en verschillende verwondingen, die hij had opgelopen door de val.

Dertien dagen

In de nacht van vrijdag op zaterdag bereikten reddingswerkers eindelijk het twee-jarige jongetje, nadat hij vorige week zondag in een put bij het dorp Totalán was gevallen. Dertien dagen heeft hij daar in gelegen, voordat reddingswerkers hem konden bereiken. Er werd non-stop gewerkt aan de reddingsoperatie.

De put in kwestie was bijna 110 meter diep, terwijl de opening maar 25 centimeter breed was. Dit maakte de reddingsoperatie bijzonder complex. Ook het harde gesteente speelde een rol: daardoor stuitten de reddingswerkers telkens op nieuwe problemen, waardoor de zoektocht uitgesteld moest worden.

Volgens de Spaanse krant El Pais werd het jongetje om 01.25 gevonden. In de stad Málaga is zaterdag een minuut stilte gehouden. Dit is het tweede kind dat ouders José Roselló en Victoria García verliezen. In 2017 overleed hun andere zoon Óliver op driejarige leeftijd tijdens een wandeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Julen overleed door val in put
Sluiten