Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Meisje (12) bevalt plotseling, stiefbroer (14) vader

In Australië is een bizarre gezinssituatie ontstaan. Een 12-jarig meisje beviel plotseling van een kind, haar 14-jarige stiefbroer is de vader van de baby. Het meisje wist zelf niet dat ze zwanger was.

Op 11-jarige leeftijd bezwangerd

Deze week bleek dat het kind op 11-jarige leeftijd werd bezwangerd door haar veertienjarige stiefbroer. De bevalling kwam op gang toen het meisje thuis was. Later werd ze naar het ziekenhuis gebracht waar ze van een gezond kind beviel, melden Australische media. Het meisje en haar stiefbroer (vader en moeder) wonen allebei nog bij hun ouders in de stad Perth.

Verdrietig en complex

Het lokale ministerie van Gezondheid heeft laten weten dat ze samenwerkt met de politie en sociale diensten om het welzijn van de drie kinderen te beschermen. De politie noemt de situatie verdrietig en complex. Uit respect voor de privacy van de familie willen ze verder geen commentaar leveren.

Het lokale ministerie van Gezondheid laat weten dat het samenwerkt met de politie en sociale diensten om het welzijn van de drie kinderen te beschermen en wil uit respect voor de privacy van de betrokkenen geen verder commentaar leveren.

In Australië zijn in 2017 zo’n 91 meisjes onder de 16 jaar bevallen van een kind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.