Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 21 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Mario Kart dit voorjaar verkrijgbaar op smartphone’

Voor de liefhebbers van racegames en anderen te bekogelen groene of rode schildpadschilden is er goed nieuws. De klassieker Mario Kart komt dit voorjaar naar de smartphone.

Vorig jaar maakte Nintendo bekend dat ze de populaire multiplayergame op mobiele platformen ontwikkelden. Bijna een jaar later is een exacte releasedatum nog niet bekend. Toch lijkt hij er binnenkort aan te komen.

Weinig details

Uit stukken blijkt dat het spel nog voor de jaarlijkse belastingaangifte moet worden uitgebracht. Met andere woorden, voor april 2019 dus. Wel is er in het jaarverslag van het Japanse gameconcern te lezen dat de game inderdaad in ontwikkeling is en dat dit proces geheel volgens schema verloopt. Als deze planning klopt, gaan we over maximaal twee maanden massaal karten op onze smartphones, zo meldt Ladbible.

Geruchten zijn er al wel: gezien het verleden met Nintendo-games voor smartphones, zal het waarschijnlijk een app worden die voor ongeveer een tientje kan worden gekocht in de appstores van iOS en Android. Voor deze prijs heb je vervolgens wel een volledige game waar geen micro-transacties aan te pas komen zoals bij veel andere smartphonegames zoals Candy Crush. De releasedatum zal vermoedelijk overal ter wereld op hetzelfde moment zijn.

Overigens heeft Nintendo zelf nog geen releasedatum of details over de smartphoneversie van Mario Kart bekendgemaakt. Vermoedelijk zal dit in de komende weken gebeuren.

Video Games Mario GIF - Find & Share on GIPHY

Nintendo-klassieker

Mario Kart mag een echte klassieker in de gamewereld genoemd worden. De allereerste editie van het racespel waarbij je achter het stuur kruipt met een personage uit andere Nintendospellen zoals Mario, Yoshi, Donkey Kong, Bowser en Princess Peach verscheen in 1992 voor de Super Nintendo (SNES). De game was direct een groot succes met kleurrijke circuits, talloze manieren om je tegenstanders het bloed onder de nagels vandaan te halen en toegankelijke opties voor meerdere spelers.

Anno 2019 is Mario Kart nog steeds een van de toptitels van de fabrikant, vorig jaar verscheen het meest recente deel voor de Nintendo Switch. En ondanks toevoegingen, is de solide basis al 26 jaar lang hetzelfde. Ook het meest uitdagende en iconische circuit, Rainbow Road, waar je met de kleinste stuurfout al de kosmos in verdwijnt zal er ook nu weer naar alle waarschijnlijkheid en tot frustratie van velen in zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.