Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 21 jan 2019 / 21:48 uur

Belgische politie treft 60 teckels aan in woning

Een zeer lugubere vondst in een woning in het West-Vlaamse Kortemark. Agenten troffen daar tijdens een inval die eind vorige week plaatsvond maar liefst zestig teckels aan die waren opgesloten in zeer kleine kooitjes.

De agenten van de zone Polder kwamen af op een melding van milieu- en geluidsoverlast en besloten samen met de Vlaamse Inspectie voor Dierenwelzijn om het huis binnen te vallen. Hier troffen ze tientallen dieren aan, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Niet in beslag genomen

Ondanks de veel te kleine kooien, verkeerden de rashondjes wel in goede fysieke conditie. De eigenaar is gesommeerd om een andere oplossing voor zijn dieren te vinden. Hij heeft hier een week de tijd voor gekregen.

Vanwege het feit dat de hondjes niet levensgevaar waren, is er niet overgegaan tot in beslagname van de dieren. Vermoedelijk is de eigenaar een rashondenfokker die de teckels houdt om ze door te verkopen.

Toch moet hij er wel voor zorgen dat de huisdieren meer bewegingsruimte krijgen, anders zullen er alsnog dieren in beslag worden genomen. Op deze beslissing werd afkeurend en vol woede gereageerd op sociale media. Velen vinden het optreden van de politie veel te zwak.

Samen met de inspectie dierenwelzijn van het departement omgeving ging PZ Polder vorige week over tot een huiszoeking in…

Gepostet von Politiezone Polder am Montag, 21. Januar 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische politie treft 60 teckels aan in woning
Sluiten