Maud
Maud Nachtboek van Maud 21 jan 2019

#78 ‘Misschien ben ik ook wel een beetje een sletje’

Als Rochella bij Maud verblijft, hebben de twee een relaxt avondje. Tenminste, dat denkt Maud, totdat blijkt dat Rochella te weten is gekomen dat er een seksvideo van Levi met een meisje bestaat. En als Rochella erover vertelt en het ‘meisje in kwestie’ een slet noemt, knapt Maud. Ze laat Rochella weten dat zij die ‘slet’ is waar Rochella het over heeft en wordt zelfs zó boos dat ze Rochella sommeert het huis te verlaten voordat Maud de volgende dag terugkeert. Als Maud haar jas pakt om naar buiten te stormen, gaat net de deurbel.

G*dver. Wie the f*ck staat er nu weer voor de deur? Met een ruk trek ik hem open en zie ik Levi staan. Nog voor hij zijn muil kan opentrekken, begin ik mijn tirade. „Ik weet niet wat je hier komt doen, maar je bent niet welkom. Laat Rochella met rust, laat mij met rust en ga met je drugsbende en je achterbakse neef en je gezeik en gedoe lekker iemand anders lastig vallen!”

Ik schreeuw zo hard dat ik 100 procent zeker weet dat Rochella mij gehoord moet hebben. Levi staart me verbaasd aan. Voor hij uit zijn verbaasde domboblik valt, trek ik snel de deur dicht zodat hij in ieder geval niet naar binnen kan. Ik haast me langs hem en zonder nog een woord te zeggen loop ik de hoek om, om mijn fiets te pakken.

Even later zit ik met Jelle op de bank. Of beter gezegd: hij zit op de bank, ik loop als een kip zonder kop briesend door de kamer heen en weer te ijsberen, (goh ik heb de gave om drie dierlijke dingetjes in één zin te drukken). Ik gooi alles eruit wat me dwars zit. Jelle weet gelukkig van de seksvideo, dus ik kan zonder me in te houden alles op tafel gooien.

„En wie denkt ze wel niet dat ze is?! Hoezo noemt ze mij een slet? Weet ze wel wat voor vriendje ze de afgelopen maanden heeft gehad?! Dát is pas een slet. Ik kan er toch helemaal niets aan doen? Denkt ze dat ik hier plezier uit haal ofzo? Kan ze niet begrijpen dat als ik de kans had, ik die kutvriend van haar nooit van mijn leven ook maar had aangekeken?! Laat stáán dat ik seks met hem zou hebben gehad op een dakterras. Ze is echt gek geworden. Dit is zó beledigend.”

Jelle hoort mijn geraas en getier een beetje aan, tot ik even niet meer weet wat ik moet zeggen. „Maud… denk je niet dat je iets te hard voor haar bent op dit moment? Ik begrijp je boosheid, maar was dit misschien niet haar manier om er ook mee om te leren gaan. Zij wist toch niet dat ze jou daar ook mee zou beledigen? Als jij het niet was geweest had je waarschijnlijk met haar meegepraat om haar een goed gevoel te geven.”

Daar heeft ie wel een punt. Ik ben even stil van. Dan voel ik dat er langzaam een traan over mijn wang rolt. Jelle staat op en knuffelt me. „Het is niet erg Maud. Laat het even bezinken en bel haar strakjes even dat je morgen met haar wil praten. En kom nu even lekker naast me op de bank zitten en een serie kijken.”

Dat is precies wat ik doe. We kijken naar You; een nieuwe serie op Netflix en ik probeer halverwege aflevering 2 om Rochella te pakken te krijgen. Ze neemt de telefoon niet op, dus stuur ik haar een appje: „Hey… sorry ik was heel erg overstuur. Kunnen we morgen even praten?” app ik haar.

Daarna lukt het me om een klein beetje te ontspannen. En als Jelle vervolgens de aflevering van You afsluit door met zijn hand over mijn buik langzaam naar beneden te wrijven, drijft de hele situatie helemaal naar de achtergrond. ,,Ach, misschien ben ik ook wel een beetje een sletje”, mompel ik als zijn hand in mijn broek verdwijnt en ik voel dat ik rozig word. ,,Misschien, maar wel míjn sletje”, fluistert Jelle in mijn oor. Schaterlachend staan we vijf minuten later op om de rest van onze avond in de slaapkamer door te brengen.

De volgende dag zet ik mijn fiets op slot en loop ik een tikkeltje zenuwachtig mijn huis in. Rochella heeft niet meer gereageerd op mijn appje. Ik vraag me af of ze boos is, of dat ze misschien niet meer gereageerd heeft omdat ze het vergeten is of iets anders te doen had.

Als ik de kamer inloop schrik ik me een hoedje. Nu snap ik waarom ze me niet geantwoord heeft…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#78 ‘Misschien ben ik ook wel een beetje een sletje’
Sluiten