Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Job Gosschalk is gehoord over mogelijk zedendelict

Job Gosschalk, voormalig castingdirecteur, is afgelopen vrijdag gehoord over een mogelijk zedendelict. Dit naar aanleiding van een aangifte en melding die over hem waren binnengekomen.

Grenzen overschreden

Met het verhoor is het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) afgerond. De officier van justitie neemt naar verwachting over enkele weken een beslissing over eventuele vervolging van Gosschalk. Over de inhoud van het vermeende delict is niets bekendgemaakt.

Gosschalk’s advocaat Gerard Spong zei eerder te betwijfelen dat zijn cliënt een strafbaar feit heeft gepleegd. Gosschalk gaf al wel toe dat hij „bepaalde grenzen heeft overschreden".

De voormalig castingdirecteur kwam eind 2017 in opspraak vanwege zijn omgang met acteurs. Hij maakte einde 2017 bekend zijn werkzaamheden neer te leggen, zijn aandelen in castingbureau Kemna Casting, waar hij mede-eigenaar van was, zijn overgedragen aan de zittende directie.

Excuses

In diezelfde periode kwam er een verklaring naar buiten waarin Gosschalk zijn excuses aanbood voor zijn gedrag. „Als ik mensen heb gekwetst of een pijnlijke herinnering heb bezorgd, spijt mij dat heel erg. Die mensen zou ik graag persoonlijk mijn excuses willen aanbieden. Ik kan niet ontkennen dat ik over grenzen ben gegaan en daarom doe ik voor nu een stap terug. Ik leg mijn werkzaamheden als producent en regisseur neer."

Kemna Casting heeft inmiddels een gedragscode opgesteld. Het castingbureau kwam in het nieuws vanwege beschuldigingen van acteurs over seksueel wangedrag door voormalig castingdirector Job Gosschalk. In zijn boerderij op het Friese platteland werkte hij één-op-één met acteurs aan scènes en vroeg ze daarbij hun kleren uit te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.